Deniz Ürünleri Üreticileri Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, artan maliyetler nedeniyle sezonu erken kapattıklarını açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir video paylaşan Karabiber, "Geçen yıl 75-80 bin liraya aldığımız bir tanker yakıt 500 bin liraya dayandı. Balıkları koyduğumuz straforların geçen yıl tanesi 3,5 liraydı, şu an 15 lira" dedi.

Maliyet artışı nedeniyle sezonu erken kapatan balıkçı: Teknemizi satmayı düşünüyoruz

Türkiye'de başta akaryakıt olmak üzere birçok üründe yaşanan fiyat artışı, balıkçılık sektörünü de olumsuz etkiledi. Gırgır ile balıkçılık yapan birçok vatandaş, 15 Nisan'da kapanacak balık sezonunu beklemeden artan maliyetlerden dolayı gırgırlarını limanlara bağladı.

Deniz Ürünleri Üreticileri Birliği (DEM-BİR) Çanakkale-Tekirdağ Bölge Birliği Başkanı Naci Karabiber, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile kendilerinin de sezonu erken kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti. Karabiber, şunları söyledi:

"Ülkemizde av sezonu 1 Eylül'de başlar, 15 Nisan'da biter. Maalesef ki birçok balıkçı arkadaşımız, aralık, ocak ayında kontak kapatıp teknelerini limanlara bağladı. Biz de bugüne kadar dayanabildik. Bir tanker daha yakıt alacak gücümüz kalmadığı için biz de 15 gün erken teknemizi bağladık. Geçen yıl 75-80 bin liraya aldığımız bir tanker yakıt 500 bin liraya dayandı. Balıkları koyduğumuz straforların geçen yıl tanesi 3,5 liraydı, şu an 15 lira. Biz de artık sezonun sonunu getiremedik. Yakıt artışları ve maliyetler bu şekilde devam ederse bir dahaki sezon nasıl açılır bilemiyorum. Şu an denizde çalışan çok az tekne kaldı. Denizde işler korkunç bir şekilde ağırlaştı. Durumlar düzelmezse teknemizi satıp mesleği bırakmayı düşünüyoruz. Allah hepimize kolaylıklar versin." (ANKA)