Hüseyin Gazi Cemevi’ni Erdoğan’ın ziyaretinden önce yenileyen AKP’li Mamak Belediyesi, tadilatın maliyetini açıklayamadı. İdare, maliyeti soran CHP’li Tokmak’a, “Boyama, parke ve masa döşeme işleri yaptık” yanıtını verdi.

Maliyet sorusu yanıtsız kaldı
Erdoğan'ın ziyareti öncesinde duvarlardan Hacı Bektaş-i Veli ile Hz. Ali’yi tasvir eden görseller kaldırılmıştı. (Fotoğraf: AA)

Mustafa BİLDİRCİN

AKP’li Mamak Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Ağustos’taki ziyareti nedeniyale Hüseyin Gazi Cemevi’nde gerçekleştirdiği tadilatın maliyetini açıklayamadı. İdare, Atatürk, Hacı Bektaş-ı Veli ve Hz. Ali’nin fotoğraflarının yerlerinin değiştirilmesini de kapsayan tadilat işlerinin maliyetini soran CHP’li Ferat Tokmak’a, “Boyama, parke döşeme ve masa döşemeleri imalatları belediyemiz ekiplerince yapılmıştır” yanıtını vermekle yetindi.

Murat Köse yönetimindeki Mamak Belediyesi, daha önce destek vermediği Hüseyin Gazi Cemevi’nde Erdoğan’ın ziyareti öncesi temizlik yaptı, türbenin hizmetiyle kendilerinin ilgileneceklerini açıkladı. Erdoğan’ın ziyaretinden bir hafta önce cemevine giden belediye yetkilileri, cemevinin sekiz dönümlük arsası üzerinde peyzaj düzenlemesi yaparak fidan ve çiçekler dikti. Mamak Belediyesi Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Ferat Tokmak, 1 Eylül’de cemevinde gerçekleştirilen tadilat işlerinin maliyetini sordu. Mamak Belediye Başkanlığı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi sunan Tokmak’a yanıt, Mamak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden geldi. Yanıtta, ibadet yerinin değişikliğine yönelik bir çalışma gerçekleştirilmediği savunuldu. İdare, tadilat işlerinin maliyetini ise açıklamaktan kaçındı.

Kendisine gönderilen yanıtı değerlendiren CHP’li Ferat Tokmak, “Soru önergemize cevap verilmiyor? Yoksa burada da mı yolsuzluk var? Alevi yurttaşlarımız yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde mi akıllarına geldi?” sözleriyle tepki gösterdi.