İnsani Gelişme Vakfı'nın (İNGEV) her yıl gerçekleştirdiği İnsani Gelişmişlik Endeksi araştırmasında Maltepe’nin 8’inci sıraya yükselmesini değerlendiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, zirveyi hedeflediklerini belirterek, “Bu başarı sadece bizim değil, ilk günden bu yana bize güvenen, bu kenti birlikte yönettiğimiz Maltepe halkının ve gece gündüz çalışan emekçilerimizindir” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç: İnsani Gelişme Endeksi’nde zirveyi hedefliyoruz

İnsani Gelişme Vakfı'nın (İNGEV) Türkiye genelinde gerçekleştirdiği İnsani Gelişme Endeksi - İlçeler (İGE-İ) 2021 raporu dün çevrimiçi gerçekleşen bir toplantıda açıklandı.

Rapor, sosyal, ekonomik ve çevresel faktörler ile yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevresel performans, toplumsal cinsiyet eşitliği, ulaşım ve erişilebilirlik gibi başlıklar üzerinden Türkiye’nin nüfusu 150 bini aşkın 160 ilçesinin durumunu inceledi.

İnsani Gelişmişlik Endeksi araştırması kapsamında açıklanan raporda ilçeler bazında, Maltepe Belediyesi geçen yıla göre 10 sıra birden yükselerek Türkiye’de “Çok Yüksek İnsani Gelişme” gösteren ilçeler arasında en iyi 8’inci ilçe olarak dikkat çekti. Belediye saydamlık, şeffaflık ve açıklık ilkesi doğrultusunda yapılan Yönetişim ve Saydamlık Endeksi’nde ise 3’üncü sırada yer aldı.

“BU BAŞARI MALTEPE İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN EMEKÇİLERİNDİR”

Ortaya çıkan tablonun yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu dile getiren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, hedeflerinin zirve olduğunu söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Maltepe Belediyesi olarak insanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı ile faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Çalışmalarımızla elde ettiğimiz başarının, İNGEV gibi araştırmalarıyla kamuoyunda güçlü bir konumda olan bir kuruluşun araştırmasına yansımış olması bizi gururlandırıyor. İşte bu başarı sadece bizim değil, ilk günden bu yana bize güvenen, bu kenti birlikte yönettiğimiz Maltepe halkının ve gece gündüz çalışan emekçilerimizindir. Biz ikinci döneme başlarken ‘Zirveye Yürüyüş Devam Edecek’ demiştik, artık zirveye çok yakınız ve Maltepe’yi her alanda bir numara yapmak için çalışmaya devam edeceğiz. İNGEV’e bu değerli çalışmayı yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

maltepe-belediye-baskani-ali-kilic-insani-gelisme-endeksi-nde-zirveyi-hedefliyoruz-1103304-1.