Maltepe Belediyesi'nden sokak hayvanları için örnek uygulama

İstanbul Maltepe Belediyesi, aşırı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için 400 adet suluk dağıtımı yaptı. Veteriner hekimler de, güneş çarpmasına maruz kalan hayvanların tedavilerini gerçekleştirdi.

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, sokak hayvanlarını da olumsuz yönde etkiliyor. Sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için örnek bir uygulamaya imza atan Maltepe Belediyesi, vatandaşlara 200 adet su kabı dağıttı. Yeşil alanlara ve parklara da otomatik olarak dolan 200 adet sabit suluğun montajını gerçekleştirdi.

Belediyenin veteriner ekipleri ayrıca sıcaklara bağlı olarak ısı çarpmasına maruz kalan ve genel sağlık durumları bozulan köpek ve kedilere yerinde müdahale ederek, tedavilerini gerçekleştirdi.

“BİR KAP SUYU ESİRGEMEYİN”

Yazın sıcak aylarında Maltepelileri, sokak hayvanları için evlerinin önüne bir kap su koymaya çağıran Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tüm hayvan severleri, yazın bu sıcak günlerinde ellerini taşın altına koymaya davet ediyoruz. Unutmayalım su hayat demektir ve 1 kap su bile onlarca hayvanın yaşamını kurtarabilir” dedi.

maltepe-belediyesi-nden-sokak-hayvanlari-icin-ornek-uygulama-60519-1.