Hafta başında Kadıköy Belediyesi personellerinin de aralarında yer aldığı belirtilen operasyonun ardından bu kez de CHP'li Maltepe Belediyesi'nde çalışan personellerin gözaltına alındığı bir operasyon düzenlendi. 10'u kamu çalışanı toplam 18 kişiye yönelik düzenlenen operasyonun gerekçesinin 'rüşvet' olduğu bildirildi.

Kadıöy'ün ardından CHP'li Maltepe Belediyesi'ne de operasyon

Kadıköy Belediyesi'ne düzenlenen 'rüşvet' operasyonun ardından bir operasyon da CHP'li Maltepe Belediyesine gerçekleştirildi.

İstanbul'da Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 kişiye 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek' 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla operasyon düzenlendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 'örgütlü olarak rüşvet almak, vermek', 'aracılık etmek' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından suç tarihinde Maltepe Belediyesi'nin üst yönetiminde görevli kişiler ile zabıta personelinin de aralarında yer aldığı 10'u kamu görevlisi toplam 18 şüpheliye yönelik bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ODABAŞI: OPERASYON SİYASİ

Kadıköy'de yapılan operasyonun ardından açıklama yapan CHP'li Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Bugün, mevcut iktidarın yeni bir ayak oyununa, algı operasyonuna tanıklık ediyoruz. Basına, ‘Kadıköy Belediyesi’ne rüşvet operasyonu’ olarak yansıyan ‘haber’ apaçık ki Kadıköy Belediyesi’ne karşı yapılan siyasi bir operasyonun parçasıdır" demişti.