İstanbul Maltepe’de AKP ve MHP’lilerin tüm engellemelerine karşın günlerdir 1089 sandığın sayımı yapılmaya çalışılıyor. Dün gece yine AKP’lilerin engellemesi ile durdurulan sayım, bu sabah yeniden başladı. İstanbul’un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verilmişti. Maltepe’deki son durum ile ilgili BirGün’e konuşan CHP İstanbul İl […]

Maltepe’de oy sayımı yeniden başladı

İstanbul Maltepe’de AKP ve MHP’lilerin tüm engellemelerine karşın günlerdir 1089 sandığın sayımı yapılmaya çalışılıyor. Dün gece yine AKP’lilerin engellemesi ile durdurulan sayım, bu sabah yeniden başladı.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verilmişti.

Maltepe’deki son durum ile ilgili BirGün’e konuşan CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Doğuş Can Aygün, İlçe Seçim Kurulu’nun YSK’nin kararını yanlış yorumladığını belirterek terminal kurulmasını kabul etmediklerini ve 2 kurul halinde sayımın devam ettiğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ise sabah saatlerinde başlayan sayımın devam ettiğini ve her sandık için 2’şer vekil halinde nöbet tuttuklarını belirtti.

İlgezdi, “Alınmış bir seçim olduğu ortada. Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’dur. Demokratik bir uygulamada buna saygı duyulması gerekir. Zaten sayılsa da sonuç değişmiyor. Şu ana kadar Maltepe’de 900 sandık sayıldı ve 200’ü geçmeyen fark var. Bu rakamlarla sonuç değişmez” ifadelerini kullandı.

YSK, bugün saat 14.00’te toplanacak ve CHP’nin “Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının aldığı kararların tümden iptal edilmesi” talebini değerlendirecek.

İlgezdi, “YSK’nin aldığı karar ile terminal sayısı arttırılırsa Maltepe’deki sayım işlemi 2 güne tamamlanır ve İmamoğlu’nun mazbatası verilir” şeklinde konuştu.