Maltepeli kafe değil nefes alabileceği bir alan istiyor

Haber Merkezi

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Feyzullah Mahallesi’nde yurttaşın tek yeşil alanına göz dikildi. Dikili Sokak’ta bulunan Barış Manço Parkı’na kafe yapılacağını öğrenen mahalleli imza kampanyası başlatarak parkın yeşil alan olarak kalmasını talep etti. Mahalleli bir basın açıklaması düzenleyerek “Mahalleme, parkıma, yeşilime dokunma” pankartı açtı, “Belediye elini yeşilimden çek” sloganı attı.

Haftasonu yetkililerin iş makineleri ve kamyonla parka girdiğini anlatan mahalleli, çevredeki tek yeşil alanın Barış Manço Parkı olduğunu söyledi: “Bu alan bu mahallede nefes aldığımız bir yer. Çevrede 7-8 tane kafe var. Bir tane daha kafeye ihtiyacımız yok. Biz bu alanın yeşil kalmasını istiyoruz. Herhangi bir şahsa verilmesini istemiyoruz.”

Çevredeki tek çocuk ve rekreasyon alanı olduğunu aktaran mahalleli, “Yeşil ve güzel kalmasına önem verdiğimiz parkımızın rant uğruna peşkeş çekilmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Mahalleli ayrıca park içinde çalışmanın durdurulması ve kafe ruhsatının iptali için imza kampanyası başlattı.