'Malum yerdesiniz': Kaçak Saray üzerinde uçuş bile yasak!

Yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen inşa edilen ve yüksek maliyetiyle gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaçak sarayı üzerinde 'uçuş kısıtlaması' olduğu ortaya çıktı. Bu yasak nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu uçağın üstelik kötü hava koşullarını gerekçe göstererek yaptığı alçalma talebi, ‘Malum yerin üzerindesiniz’ denilerek reddedildi!

Konuyu Cumhuriyet'teki köşesinde gündeme getiren Çiğdem Toker, "Meğer, Saray üzerindeki hava sahasında irtifa, 5500 feet’in (1676 metre) altına inemiyormuş. Meğer hava koşulları elverişli olmasa bile, uçak alçalmak istediğinde, kule “Malum yer” diyerek izin vermiyormuş. 'Malum yer' üzerine, havacıları uçuş ve yer güvenliğini etkileyecek önemli durumlardan haber etmek için yayımlanan bildiri (notice to airmen) anlamına gelen NOTAM konulmuş" diye yazdı.

PİLOT: ANLAMADIM, MALUM YER NERESİ?
Kılıçdaroğlu'nun Kayseri ve Nevşehir mitinglerini takip eden Çiğdem Toker, dönüş yolunda gerçekleşen olayı şu ifadelerle anlattı; "Kayseri’de yoğun bir yağış vardı. Havaalanında uçağa binerken geçen bir-iki dakika, sırılsıklam etmeye yetti de arttı bile. Teker Etimesgut havaalanı pistine değdiğinde, kaptan pilot Kılıçdaroğlu’na bilgi verirken duyduk ki, kuleden Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinde alçalmaya izin çıkmamış. Pilotun, 'Hava şartları çok kötü' uyarısına rağmen, kule, Kılıçdaroğlu’yla birlikte bulunduğumuz uçağın, 'Malum yerdesiniz' diyerek 5500 feet’in altına inmesine izin vermemiş. Pilot, 'Anlamadım. Malum yer neresi' diye sormuş ancak açık bir yanıt alamamış. 'Malum yer işte' diye bir karşılık gelmiş. Ve iniş, Esenboğa’nın Etimesgut’a yönlendirmesi üzerine gerçekleşebilmiş."

Kılıçdaroğlu'nun yorum yapmadan pilotu dinlediğini belirten Toker, "Sivil havacılık kurallarının, insan yaşamını esas alan ne kadar sıkı ve ayrıntılı kuralları olduğu herkesçe malum. Fakat, Cumhurbaşkanlığı Sarayı üzerinde diye, içinde ana muhalefet lideri olduğu bilinerek, olumsuz hava koşullarında bir uçağa alçalma izni vermemek, sadece 'korku' eşiğinin geldiği noktayı göstermiyor. Bu katı yasağın, riskli sonuçlar doğurabileceğini öngörmek gerekiyor. Belli ki o gün Kılıçdaroğlu şanslı günündeymiş..." dedi.

Meğer kaçak Saray kimseyi mağdur etmemiş!

Yeni Şafak'ın görev aşkı: KaçAK Saray sofrası çok 'mutevazı'ymış!

KaçAK Saray’ın bir yıllık temizlik masrafı, Ankara’daki tüm devlet okullarının temizliğine bedel