Antalya’nın Manavgat ilçesinde 8 gün önce başlayan yangınlar sürüyor. Kızıldağ mahallesine doğru ilerleyen yangının engellenememesi ardından mahallede tahliyeler başladı. Eynif Ovası’nda da devam eden yangın, yaklaşık 50 sürü oldukları tahmin edilen yılkı atlarını tehdit ediyor.

Manavgat yangını 8'inci gününde: Kızıldağ’da tahliye başladı, Eynif’te yılkı atları tehlikede

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

İlçede 28 Temmuz'da çıkan orman yangınını kontrol altına almak için ekipler yoğun mücadele veriyor. Orman yangını, Kızıldağ çevresinde etkisini sürdürüyor.

Ekipler gece boyunca arazöz ve itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarını sürdürdü.

Sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale bölgede yeniden başladı.

Isparta- Konya ve Antalya arasındaki ormanlık sınır üzerinde bulunan Kızıldağ'a alevlerin sirayet etmemesi için büyük mücadele veriliyordu ancak saat 14.30 sıralarında yangın, yolun karşısındaki yamaca sıçradı.

İlçenin batısına doğru yayılan yangın, rüzgarın etkisi ve yoğun dumanla birlikte hızlandı. Önlenememesi durumunda Beşkonak, Demirciler ve Ankara mahalleleri ile turistik Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonu'na alevlerin ulaşmasından endişe ediliyor. Bölge sarp kayalık olduğu için karadan müdahale yapılamıyor.

manavgat-yangini-8-inci-gununde-kizildag-da-tahliye-basladi-eynif-te-yilki-atlari-tehdit-altinda-906383-1.

BELEDİYE, RİSKLİ MAHALLELERİ AÇIKLAMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu, ildeki yangınlarda en riskli bölgelere dair dün bilgilendirme yapmıştı.

Açıklamaya göre en riskli mahalleler şöyleydi:

Manavgat: Kızıldağ, Beydigin ve Ahmetler mahallesi

Alanya: Güzelbağ Mahallesi

Akseki: Guneykay mahallesi

Gündoğmuş: Senir, Karabul, Karaisa

YILKI ATLARI TEHLİKEDE

Manavgat yangını dün ilçenin kuzeybatısında Beydiğin, Sırtköy, Çardak ve Kızıldağ mahallelerinde devam ederek yapımı devam eden Antalya- Konya Karayolu Demirkapı tüneli bölgesini aşarak İbradı ilçesine bağlı Eynif Ovası'na doğru ilerledi. Yangın nedeniyle Eynif Ovası'nın dağlık kesiminde bulunan yaklaşık 50 sürü olduğu belirtilen yabani yılkı atlarının yaşam alanlarının da tehdit altında olduğu belirtildi. Yetkililer, yılkı atlarının yabani olduğunu, bölgede dağınık bir şekilde yaşadıklarını belirterek, yangının ulaştığı alana coğrafi şartlar nedeniyle girilecek yol olmadığını kaydetti.

Yangında Antalya'da 48 mahalle doğrudan etkilendi, tamamen boşaltılan mahalle sayısı 31, kısmen zarar gören de 17 mahalle bulunuyor. Yangından doğrudan etkilenen 670 kişiden 654'ü tedavileri hastanelerde yapılarak taburcu edildi, 9'unun da hastanede tedavisi sürüyor. Akseki, Alanya ve Manavgat'ta toplamda 6 bin bağımsız binada tespit yapıldı ve 1071'i konut, diğerleri ticarethane, ahır ve diğer müştemilatlar olmak üzere toplam 1960 birimde hasar, acil yıkılacak yapı tespitleri yapıldı.