İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, Çin Süper Lig takımı Shanghai Shenhua’dan devre arasında sezon sonuna kadar kiraladığı forvet oyuncusu Odion Ighalo’yu olası bir yeni tip koronavirüs (Covid19) taşıması ihtimalinden dolayı kulüp tesislerine girişini yasakladı.

Manchester United’dan koronavirüs önlemi: Futbolcunun tesislere girişi yasaklandı

Çin'in Hubey bölgesindeki Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Uzakdoğu’yu etkisi altına alan koronavirüs salgını Manchester United’ı da endişelendirdi.

DHA'nın İngiliz Daily Mirror gazetesinden aktardığı habere göre kırmızı-beyazlılar, kış transfer döneminin son günlerinde Çin Süper Lig ekibi Shanghai Shenhua’dan kiraladığı Nijeryalı golcü Ighalo için koronavirüs önlemi aldı.

30 yaşındaki futbolcuyu virüs salgınına karşı kulüp tesislerden uzak tutma kararı alan İngiliz Kulübü, virüsün 14 günlük kuluçka dönemini gözlemledikten sonra süreci tekrar değerlendirecek.

manchester-united-dan-koronavirus-onlemi-futbolcunun-tesislere-girisi-yasaklandi-687788-1.

KORONAVİRÜS SALGINI

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen yeni tip koronavirüs, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

Çin'de, koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 1368'e, virüs bulaşan kişi sayısı 59 bin 883'e yükselmişti.