Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Manisa'da 4.0 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manisa’nın Akhisar ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin derinliği 9.98 kilometre olarak açıklandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın verilerine göre bugün saat 09.31'de merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.98 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa kent merkezi ile ilçelerinde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, can ve mal kaybı yaşanmadı.

manisa-da-4-0-buyuklugunde-deprem-685181-1.

'SÜREKLİ TEDİRGİNLİK İÇİNDEYİZ'

Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğündeki deprem, ilçede tedirginliğe neden oldu. İlçede yaşayan yurttaşlardan Şuayip İnce, "Son günlerde yaşanan depremler bizi gerçekten derinden etkiliyor. Fabrika işçisi olduğum için günün neredeyse 10 saatini ailemden ayrı geçiriyorum. Biz fabrikada çok hissetmiyoruz ama eşimi, 3 çocuğumla birlikte evde bırakıp gittiğim için aklımda hep onlarda oluyor. 'Acaba bir şey olur mu, ne yaparlar?' diye sürekli tedirginlik içindeyim. Ancak yapacak bir şey yok. Depremlerin bir an önce bitmesini umuyoruz. Yoldaydım, bugünkü depremi hissetmedim. Çevredekiler, 'Siz de hissettiniz mi?' diye sorunca haberim oldu" diye konuştu.

Depremin doğal afet olduğunu bildiklerini; ancak yine de endişeli olduklarını belirten Mustafa Uysal da "Türkiye deprem kuşağı üzerinde maalesef. Korkuyla yaşamaya devam ediyoruz. Bu sabah da 4.0 büyüklüğünde deprem oldu, biraz sallandık. Çok şükür, bir sorun yok" dedi.