Manisa Eğitim Sen'den sendikalı müdürün görevden alınması ile ilgili açıklama

Manisa Eğitim Sen şubesi, Yunusemre ilçesinde Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Eğitim Sen'li Ziya Çelik'in görevden alınıp yerine Eğitim Bir-Sen Yunusemre İlçe Başkanı'nın atanması ile ilgili açıklama yayımladı.

Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel'in imzası ile yayımlanan açıklamada "'Benden değilsin, o halde ne kadar başarılı olursan ol seni görevden alıyorum' mantığı ile bu ülke bir şey kazanamaz. Hatta geleceğini kaybeder. Köklü eğitim kurumlarını siyasi ve sendikal kadrolaşma adına heba etmeyin. Yanlıştan dönerek Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek'i görevine geri verin" denildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yunusemre İlçesi Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek görevden alındı.Bunun yerine de Eğitim Bir Sen Yunusemre İlçe Başkanı Okul Müdürü olarak atandı. Ziya Çiçek, Fatih Anadolu lisesinde rüştünü ispat etmiş, başarısı ile adından çok söz ettirmiş biridir.Okul Müdürlüğü süresince öğretmen , öğrenci ve veliler ile tam bir başarı yakalamıştır. Manisa Yunusemre Eğitim Bir Sen İlçe Başkanının okula müdür olarak atanmasının nedeni nedir, bilmek istiyoruz. Başarı ise zirvede bir okuldur. Hatta Manisada Üniversiteye % yüz öğrenci gönderen tek okuldur. Müdür Ziya Çiçek Eğitim Sen üyesidir. Okulunda başarılı bir süreç yaşamıştır. Veliler , öğretmenler ve öğrencilerin motive edilmesinde mevcut başarının yakalanmasında Ziya Çiçek'in liyakatli ve adil olmasının etkisi çok büyüktür. Görevden alınmayı değil Takdiri ve Yükselmeyi hak etmiş biridir. Bu özelliklerine rağmen takdir etmeyi , onore etmeyi değil görevden almayı layık gördü iseniz Eğitim Yöneticiliği görevlendirmesinde hangi kıstasların arandığını bilmek isteriz. Eğitimde amaç başarı ise ve bu başarı Ziya Çiçek ile fazlası ile başarılmış ise neden görevden el çektiriliyor?

Eğitim Yönetici Görevlendirmeleri takvimi öncesinde görevden alınma olsa idi, Ziya Çiçek Müdür İhtiyacı olan okullara atama talep eder ve çok yüksek puanı olduğu için istediği okula ataması yapılabilirdi. Başka okula atama talebinde bulunamasın diye bir taktik midir yapılan? Ayrıca Manisa'da Proje Okulu olup okul Müdürü görevden alınan başka okul yoktur. Burada amaç Eğitim Sen Üyesi olan birini tutmamak mıdır? Hem Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , hem Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yandaş atama şeklinin açıklamasını yapmalıdır.

Eğer Her ilçenin Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı proje okullarında Okul Müdürü olacak ise buyurun Yunusemre ile bırakmayın. Tüm ilçelerde aynı uygulamayı yapın. Hatta Eğitim Bir Sen İl Başkanı da İl Milli Eğitim Müdürü olsun.

MEMURSEN İL TEMSILCİSİ DE MANISA VALİSİ OLARAK ATANSIN...

Eğitim ciddi bir iştir. Fabrikada , tarlada üretilen her şeyin yenisini yapabilirsiniz. Ama eğitimde insan yetiştirilmektedir. İnsan yetiştirmenin şakası olmaz. Hak eden hak ettiği yerde görevde olmalıdır. Benden değilsin , o halde ne kadar başarılı olursan ol seni görevden alıyorum mantığı ile bu ülke bir şey kazanamaz. Hatta geleceğini kaybeder. Köklü eğitim kurumlarını siyasi ve sendikal kadrolaşma adına heba etmeyin. Yanlıştan dönerek Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Ziya Çiçek'i görevine geri verin. Görevden alma değil onun başarıları artıran çalışmaları yapması için önünü açın. Tarih kadrolaşanları değil , ülkesi, öğrencileri ve eğitimi için olumlu adım atanları yazacaktır. Hem Okul Müdürü Ziya Çiçek, hem kamuoyu bu olumlu adımı atmanızı beklemektedir.