SES Manisa Şubesi, üyelerine ekipman, gıda ve moral desteği için gittiği Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde içeri alınmadı

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde sendikal faaliyete engelleme

BERKAY SAĞOL

Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık emekçileri bir taraftan hastalığın teşhis ve tedavisi için mücadele ederken bir taraftan da kendini korumaya çalışıyor. Koruyucu ekipman talepleri yerine getirilmediği için enfekte olan sağlık çalışanlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) Manisa Şubesi, bugün Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde bulunan üyelerine koruyucu ekipman, gıda ve moral açısından destek olmak için hastaneye gitti. SES Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Başhekim talimatıyla hastaneden içeriye sokulmadı.

"SAĞLIK ÇALIŞANI ARKADAŞLARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

SES Manisa Şube Başkanı Figen Pehlivan Demirel yaşananlarla ilgili BirGün'e açıklama yaptı. Bu dönemde sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Demirel, şunları söyledi; "Bu salgın döneminde hemen hemen bütün hastaneleri geziyoruz. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın sorunlarını dinlemek, gıda yardımı ve koruyucu ekipman desteği yapmaya çalışıyoruz arkadaşlarımıza. Bugün de SES Manisa Şube Başkanı ve mali sekreteri olarak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gittik. Ancak güvenlikler tarafından kapıdan içeriye sokulmadık. Başhekim Cengiz Cengisiz'e ulaşmaya çalışırken o esnada kendisi de kapıdan içeri giriyordu. Ancak kendisi bize böyle bir karar aldığını ve kimseyi içeri sokmayacağını söyledi. Sonuçta bizde sağlık çalışanlarıyız ve nasıl korunmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Kendisinin bu davranışının hukuksuz olduğunu da söyledik. Bununla ilgili hukuki işlem de başlatacağız. "

Öte yandan SES Manisa Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık emekçilerinin bu zor koşullarda malzeme eksiğini gidermek onlarla dayanışma içinde olduğumuzu göstermenin en gerekli olduğu bir süreçteyiz. Bir sendikanın en doğal görevi olan üye ziyaretini engelleyen Başhekim Cengiz Cengisiz sendikal faaliyeti engelleyerek suç işlemektedir. Sendikal mücadeleyi engellemesi nedeniyle kendisiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağımızı basına ve kamuoyuna bildiririz" denildi.