‘Irkçılığa karşı gol at!’ sloganıyla düzenlenen maçta Mannheim Türkspor ve SV Waldhof’un karşılaştı. Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı, maçtan önce, “Bu maçın kaybedeni olmayacak” açıklaması yaptı.

Mannheim’da goller ırkçılığa atıldı

BirGün MANNHEİM

Mannheim ve çevresinin önde gelen spor kulüplerinden “Mannheim Türkspor” ve “SV Waldhof” arasında “Irkçılığa karşı gol at!” (Schieß Tore gegen Rassismus ) sloganıyla gerçekleştirilen dostluk maçı ev sahibi takımın 2-1 galibiyetiyle sonuçlandı.

Hafta içi olmasına rağmen Carl-Benz Stadyumu’nda yaklaşık 1000 kişinin izlediği maçta Türkspor’un gölünü 14’ncü dakikada Kadir Şeker kaydetti. Waldhof’un gollerini ise 35’nci dakikada Barış İkincier, 76’ncı dakikada da Leon Kuhmann attı. Halen 3’ncü ligde 19 puanla 3’ncü sırada yer alan Waldhof birinci yarıda sahaya B takımıyla çıktı, ikinci yarıda ise A takımından oyuncular da oynadı. Türkspor’un özellikle son on dakikada çok sayıda gol fırsatını kaçırdığı maçta Waldhof’da test oyuncusu olarak bulunan 19 yaşındaki Fransız Clement Jaslet de ilk 11’de yer aldı. Takımlar maça üzerinde “ırkçılığa karşı gol at!” sloganlarının yer aldığı özel formalarla çıktılar.

Türk Alman İş ve Eğitim Enstitüsü’nün (DTI) “Anayasa Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği maçın tüm geliri, Almanca dil eğitimi, mesleki bilgilendirme ve yönlendirme konularında yürüttüğü eğitim odaklı projeler için kullanılacak.

BU MAÇIN KAYBEDENİ YOKTU

Maçtan önce yaptığı açıklamada “Bu maçın kaybedeni olmayacak” diyen Türkspor Başkanı Hüseyin Adalı’nın maçtan sonra yaptığı açıklama şöyle:

“Mannheim’da güzel şeyler yaşandı. Ancak üzülerek söylüyorum, Türklerin Almanya’ya gelişinin 60’ncı yılını kutluyoruz, fakat malum kesimlerde Türk ve yabancı düşmanlığı artarak devam ediyor. Yaşamayan bilmez. Bu psikolojik ve sosyal bir hastalıktır. Düşünün özellikle birinci nesilden insanlarımız buradaki en zor işlerde çalıştılar. Ülke ekonomisine, emeklilik ve sağlık sigortası gibi sistemlere katkı sağladılar. Ama kabullenilmediler, dışlandılar. İşte bu nedenle Mannheim Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Kurz himayesinde ve DTI’nin organizasyonuyla bir dönemler Almanya birinci liginde oynayan köklü takımlardan SV Waldhof’la takımımız Mannheim Türkspor arasındaki dostluk maçı çok önemiydi. Bu etkinliğe önderlik eden DTI yöneticilerine, Başkan Mustafa Baklan’a, SV Waldhof yöneticilerine, Belediye Başkanı Peter Kurz ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu maçın kaybedeni zaten yoktu, öyle de oldu. Profesyonel bir takıma karşı başarılı bir maç çıkaran, Türkspor’un teknik heyetini ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.”