Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ve kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS ücretlerini ödedi. 6 bin 521 öğrenciye 300’er TL ödeme gerçekleştirildi.

Mansur Yavaş 6 bin 571 öğrencinin YKS ücretini ödedi

HABER MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan ailelerin ve pandemi nedeniyle kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ücretlerini ödedi. Başvuruda bulunan ve şartları tutan 6 bin 521 öğrencinin YKS ödemesi yapıldı. Öğrenci harçlıklarıyla birlikte toplam 300’er TL nakit ödeme gerçekleştirildi.

6 BİN 571 ÖĞRENCİYE DESTEK

Şubat ayında yaptığı duyuruyla sosyal yardım alan ailelerin ve pandemi nedeniyle kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS ücretlerini ödeyeceklerini açıklayan Başkan Yavaş, yurttaşlara kısa mesaj yoluyla başvuru formu doldurmaları çağrısı yaptı. Başvuruda bulunan ve kabul edilen 6 bin 521 öğrenciye ödemeleri, harçlıklarıyla birlikte toplam 300 TL nakit olarak yatırıldı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından açıklama yapan ABB Başkanı Yavaş, “Sosyal yardım alan ailelerin ve pandemi nedeniyle kapanan sektör çalışanlarının çocuklarının YKS ücretlerini karşılayacağımızı söylemiştik. Başvuran 6521 evladımızın sınav ücretlerini harçlıklarıyla beraber hesaplarına yatırdık. Yarınların umudu gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.