Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle yardıma hazır olduklarını ve yetkili merciler ile irtibat halinde olduklarını belirtti.

Mansur Yavaş: Elazığ'daki vatandaşlarımıza yardımda bulunmaya hazırız

Ankara Büyükşehir Beledye Başkanı Mansur Yavaş, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle yardıma hazır olduklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, "Elazığ’dan peş peşe gelen deprem haberlerini endişe içerisinde takip ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki vatandaşlarımıza her türlü yardımda bulunmaya hazırız" dedi.

Yavaş, "3 karavan, 1 çok maksatlı kurtarma aracı, 1 kurtarma aracı, 1 komuta otobüsü, 2 adet hizmet aracı, 3 K9 köpeği ve 1 K9 aracı olmak üzere 9 aracımız ve 40 personelimiz ihtiyaç halinde Elazığ’a hareket etmek üzere hazır beklemektedir. Yetkili merciler ile irtibat halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Yavaş, "Elazığ’a doğru K9 kurtarma köpekleri ile birlikte tüm ekiplerimiz kara ve havayolu aracılığıyla yola çıkmış bulunmaktadır. Gece boyunca takviyelerimize durmaksızın devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, sayının artmamasını temenni ediyorum" dedi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO ve Belpa Mutfak Görevlileri 9 kişilik ekiple (2 şoför, 1 teknisyen, 2 aşçı, 2 aşçı yardımcısı ve 2 bulaşıkçı olmak üzere) Elazığ ve Sivrice'ye hareket edeceği belirtildi. Ayrıca günlük 12 bin ekmek kapasiteli seyyar fırının da yola çıktığı ifade edildi.