Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, diğer genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde seçim çalışmalarına katılmayacağı iddialarını yalanladı.

Mansur Yavaş hakkındaki iddiayı yalanladı: İtibar etmeyin

HABER MERKEZİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nda Kemal Kılıçdaroğlu dışındaki genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olması halinde seçim çalışmalarına katılmayacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

Yavaş'ın iletişim ofisi tarafından yapılan açıklamada, "'Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, seçim çalışmalarına katılmayacağım' ifadeleri doğru değildir. Kaynağı belli olmayan, dayanaksız, teyitsiz ve 'kulis' adı altında paylaşılan bu tür haberlere itibar edilmemesini rica ederiz" denildi.

Mansur Yavaş, Habertürk'te katıldığı bir programda, "Birkaç gün vaktimiz olsaydı, 'cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkanı ilan edin, sayın genel başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerin başında olsunlar' diyecektik. Kendi gruplarının başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim" demişti.

Yavaş'ın bu önerisinin ardından Millet İttifakı'nda yeni bir tartışma başladığını öne süren TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, Mansur Yavaş'ın bugün Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini ve "Diğer genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı olacaksa, ben seçim çalışmalarına katılmayacağım" diyeceğini iddia etmişti.