Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinden aşure isteyen Büşra hemşirenin talebini yerine getirdi. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulundu. Yaşanan olayın ardından söz konusu paylaşımı yapan Süleyman Kaan Altınok'un gözaltına alındığı bildirildi.

Yavaş'ın aşure gönderdiği hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulunan Kaan Altınok gözaltına alındı

Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi.

Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre Yavaş, hemşirenin talebine sosyal medya hesabı üzerinden, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” yanıtını verdi. Yavaş'ın talimatı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşure, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

mansur-yavas-in-asure-gonderdigi-hemsireye-cinsel-saldiri-tehdidi-775179-1.

ÖNCE HEDEF GÖSTERDİ, SONRA TEHDİT ETTİ

Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak “Sevgili kızın Büşra'yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın” tehdidinde bulundu. Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak Büşra hemşireye cinsel saldırı tehdidinde bulundu. Yaşanan olayın ardından söz konusu paylaşımı yapan kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

mansur-yavas-in-asure-gonderdigi-hemsireye-cinsel-saldiri-tehdidi-775180-1.

PAYLAŞIMINI SİLMEK ZORUNDA KALDI

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirdi.

GÖZALTINA ALINDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da aşure gönderdiği Büşra hemşireyi tehdit eden Süleyman Kaan Altınok ve hakaret eden diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yavaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Büşra hemşireye hakaret eden kişiler hakkında suç duyusunda bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"İyi niyetle bizden talepte bulunan kızımız Büşra'ya hakaret eden kişiler hakkında hem şahsım hem de Büşra adına Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Kadınların korunmaya değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var."

Yaşanan olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bir açıklama yaparak, söz konusu paylaşımı yapan Süleyman Kaan Altınok'un gözaltına alındığı bildirildi. EGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "@SKaanaltnok1" kullanıcı isimli hesabın yöneticisi olduğu tespit edilen Süleyman Kaan Altınok'un, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı belirtilerek, zanlı hakkında adli işlem başlatıldığı kaydedildi.