Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’nde önergelerinin neden reddedildiğine dair konuştu

Mansur Yavaş: Seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir kişi önergelerimizi reddettiriyor

Belediye Meclisi’nin çalışmalarına ilişkin konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir kişi önergelerimizi reddettiriyor. Başarısız olalım diye böyle karar alıyorlar” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, KRT TV’de Saygı Öztürk’ün sunduğu programda konuştu.

Elazığ’da meydana gelen depremle konuşan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’da meydana gelen depremin ardından herkes orada. Hiç kimseyi ayırmadan ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir hadise. Böyle zamanlar bizim birlik olduğumuz zamanlar; ama bizi hep acılar mı birleştirecek? Sadece acılar bizi birleştirmemeli. Bizim kavga edecek tartışacak bir durumumuz yok. Özellikle Ankara için şunu söyleyebilirim, bizler seçilmiş insanlarız, halka karşı sorumluluklarımız var. Seçildikten sonra siyaset bitmiştir. Herkese karşı sorumluluğumuz var. Herkesten vergi alıyoruz herkese eşit hizmet ediyoruz. Bu Elazığ’daki olay da bize ders olmalı. Sadece acılarda değil sevinçlerde de birlikte olmalıyız. Her olayda yan yana gelmeliyiz.”

Ankara’daki toplanma merkezlerine değinen Yavaş “Ankara’nın acil toplanma alanları, bizim internet sitemizde yer alıyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin çalışmalarına da değinen Yavaş “Belediye meclisindeki arkadaşlar iyi niyetli arkadaşlar fakat seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir kişi önergelerimizi reddettiriyor. Başarısız olalım diye böyle karar alıyorlar” dedi.

Ankara’daki metro çalışmalarına da değinen Yavaş, Dikimevi metrosunu 6 durak uzatmak için çalışmalara başladıklarını kaydetti.