Su faturalarında KDV oranında indirim yapılmasını isteyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan cevap geldi. Yavaş, "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat 2022 tarihinden bu yana yüzde 1 olarak kullanılmaktadır” dedi.

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'ın, 'su faturalarında KDV indirimi' açıklamasına yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin su tariflerinde 'en az KDV indirimi kadar' indirim yapması gerektiğini söylemesi ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Yavaş, Ankara'da su faturalarında KDV indirimi uygulamasına 3 gün önce başladıklarını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından KDV oranlarında yapılan düzenlemenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi 14 Şubat 2022 tarihinde sistemsel düzenlemeler yapmak için yurttaşları bilgilendirerek zorunlu haller dışında kartlı su sayacı bakiye yükleme işlemi yapılmamasını duyurmuştu.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, “Sevgili hemşehrilerimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat 2022 tarihinden bu yana yüzde 1 olarak kullanılmaktadır” ifadelerini kullandı.