Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, GSS primlerini yapılandırmayan yurttaşların primlerini ödeyeceklerini duyurdu.

Mansur Yavaş'tan EYT'lilere müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimden önce emeklilikte yaşa takılan (EYT) Ankaralılara verdiği sözü hatırlatarak; yeni kararname çıkana kadar; başvurmaları halinde Genel Sağlık Sigorta (GSS) primlerini ödeyeceklerini açıkladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, "Genel Sağlık Sigorta primlerini yapılandırmayan ve Ankara'da yaşayıp belediyemize başvuranların GSS primlerini, yeni kararname çıkana kadar ödemeye başlıyoruz" dedi.

Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Seçimden önce EYT'li hemşehrilerimizin yanında olacağımıza söz vermiştik. - Genel Sağlık Sigorta primlerini yapılandırmayan ve Ankara'da yaşayıp belediyemize başvuranların GSS primlerini, yeni kararname çıkana kadar ödemeye başlıyoruz. Daima yanınızda olacağız.”

EYT NEDİR?

8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik şartı, kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık şartı ile birlikte 5000 prim günüydü. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan kanun ile emekli olabilmek için yaş şartı getirildi.