Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün hakkında 'terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Aygün'ün mal varlığına tedbir alınması talep edildi

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu

BirGün / Ankara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Terör Örgütüne Yardım Etmek" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Mansur Yavaş'ın, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, FETÖ/PDY'nin 2016’daki darbe girişiminin ardından FETÖ’nün finansmanına yönelik birçok şirkete yönelik operasyon düzenlendiği, ancak Ankara’da bu yönde bir operasyon yapılmadığı belirtildi. Dilekçede, MHP 26'ncı dönem milletvekili Seyfettin Yıldız'ın 2018'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, Ankara'da birçoğu ranta dayalı 4 bin 200 imar değişikliğinin yapıldığını, imar değişikliği yapılan yerlerden birinin de Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo Kuleleri olduğu anlatıldı. Buradaki imar değişikliğini yapan kişinin FETÖ firarisi Ömer Akgül olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"FETÖ'nün Ankara'daki en büyük finansörü firari terörist Ömer Akgül'ün ticari ortaklıkları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce geçmiş dönemde yapılan imar artışlarından elde ettiği imar rantları savcılık makamlarınca soruşturulduğunda FETÖ’nün finansmanında Ankara'da elde edilen miktarın ne kadar büyük ve önemli bir rol oynadığı ortaya çıkabilecektir. Firari terörist Ömer Akgül’ün bu imar rantını elde ederken yaptığı ticari ortaklıklar ve bunların akıbetleri derinlemesine araştırıldığında FETÖ'nün finansmanını Ankara ayağı ve buna ortaklık eden suç ortaklarının ortaya çıkarılması mümkündür. Bu bağlamda Akgül’ün şüpheli Sinan Aygün ile kurduğu ticari ortaklıklar ve belediyece sağlanan imar artışlarıyla elde ettikleri ölçüsüz rantın boyutlarının FETÖ finansmanında nasıl kullanıldığının savcılık makamınca araştırılarak ortaya çıkarılmasına dönük olarak suç duyurusu yapma gereği duyulmuştur."

MAL VARLIĞINA TEDBİR TALEBİ

Dilekçede Aygün hakkında kamu davası açılması talep edilerek, "Soruşturma sonucunun etkilenmemesi üzere Aygün'ün terörizm finansmanında kullandığı değerlendirilen mal varlığı üzerinde tedbir alınmasını da talep ediyoruz" denildi.

PARTİDEN İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Ankara'daki Togo Kuleleri'nin mühürlenmesinin ardından inşaatın sahibi Aygün 'rüşvet' iddialarını gündeme getirerek Yavaş ve üç belediye meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Aygün'ün suç duyurusunda bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ve Haydar Demir bir yazılı açıklamayla iddiaları reddetmişti.

Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nu da hedef alan açıklamalar yapması üzerine Ankara İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi.

CHP il yönetimi, Aygün’ü 'tedbirli' olarak partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. İl disiplin kurulunun önümüzdeki hafta toplanarak Aygün’ü partiden ihraç etmesi bekleniyor.