ABB Başkanı Mansur Yavaş imzası ile tüm belediye birimlerine gönderilen, “Sosyal Medya Genelgesi” ile personel, “Tarafsızlık algısına zarar verecek” sosyal medya paylaşımı yapılmaması konusunda uyarıldı

Mansur Yavaş’tan “Sosyal Medya Genelgesi”: Tarafsızlığa zarar verecek paylaşımlarda bulunmayın


BirGün/Ankara
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Sosyal Medya Genelgesi” yayımladı. ABB personelinden, tarafsızlık algısına zarar verecek sosyal medya paylaşımlarında bulunulmamasını isteyen Yavaş, “Gereksiz siyasi ve benzeri tartışmalara dahil olunmamalı, gerçek ve tüzel kişi ve kurumları hedef alan mesajlar yayınlamaktan kaçınılmalıdır” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya kullanımı konusunda personelin uyması gereken kurallar hakkında bir genelge yayımladı. Tüm belediye birimleri, bağlı şirketler ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’ne gönderilen genelge ile personeli tarafsızlık algısına zarar verecek sosyal medya paylaşımlarından uzak durmaları konusunda uyarıldı.


SİYASİ TARTIŞMALARA GİRMEYİN
Kamu görevlilerinin gerek görevlerini yürütürken gerekse özel yaşamlarındaki söylem, tutum ve davranışlarına sosyal medya paylaşımlarıyla da dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Mansur Yavaş imzalı genelgede alınacak tedbirler hakkında şu uyarılarda bulundu:
“Bütün personelimiz görevlerini yürütürken tarafsızlık ilkesine riayet ederek, tarafsızlık algısına zarar getirecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınmalıdır. Sosyal medya kullananlar görev ve unvanlarını kullanarak veya isimleriyle siyasi ve benzeri mesajlar vermeyecek, gerçek ve tüzel kişi ve kurumları hedef alan mesajlar yayınlamayacaklar ve karşılıklı gereksiz siyasi tartışmalara girmeyeceklerdir. Paylaşımlarda ve kullanılan görsellerde bir siyasi partiye mensubiyeti açıkça işaret eden ifade, sembol, amblem, simge ve benzerlerinin doğrudan kullanılmasından ve belediye başkanı ve diğer üst düzey yöneticilere karşı övücü ifadelerden kaçınacaklardır. Bu hususlara aykırı hareket eden personel hakkında gerekli idari ve cezai işlemler yetkili amirleri tarafından yerine getirilecektir.”