MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit eden sözlerine ilişkin Yavaş'tan açıklama geldi.

Mansur Yavaş'tan tehditlere bir yanıt daha

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik tehdit içeren ifadelerine ilişkin bir açıklama daha yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Ankara'daki Alparslan Türkeş etkinliğinde çıkan kavga nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak "Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" tehdidinde bulunmuştu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Yavaş şunları söyledi:

“Yanlış yorumlanmaması için vakfın toplantısına katılmadığım gibi çiçek de göndermedim. Vakıf Genel Sekreterinin Belediyede görevli olması nedeniyle ilişkilendirilmiş olabilirim. Gençlik Parkı içinde bulunan salonumuzu istemişlerdi, uygun bulmamıştım. Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam. Vakfın Genel Sekreteri bizde çalışıyor diye ilişkilendirme oluyorsa, belediyede çok sayıda ülkücü var. Ülkücü diye kimseyi çalıştırmayalım mı?”

***

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hafta sonu yapılan Alparslan Türkeş anmasındaki kavgaya ilişkin açıklamalarda bulunmuş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etmişti.

Bahçeli, "Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır" ifadelerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş ise Bahçeli'nin tehdidine sosyal medyadan yanıt vermişti.

Yavaş şunları söylemişti:

"2,5 yıldır siyasi demeç vermedim. Bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara yanıt vermeyeceğim"

mansur-yavas-tan-tehditlere-bir-yanit-daha-950462-1.