Liverpool ve Chelsea’den sonra, Kırmızı Şeytanlar da takımın başına Alman bir hocayı getirdi. Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer'den boşalan menajerlik koltuğunu Ralf Rangnick ile doldurdu. Rangnick, sezon sonundan sonra iki yıl boyunca kulübün danışmanı olarak görev yapacak.

ManU da Alman ekolüne güvendi: Rangnick

İngiltere futbol tarihinin en büyük kulüplerinden Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer'in ardından teknik direktörlüğe Ralf Rangnick’in getirildiğini duyurdu.

63 yaşındaki Alman teknik direktörle sezon sonuna kadar anlaşmaya varıldı. Rangnick sezon bitimine dek Kırmızı Şeytanlar'ı çalıştıracak, ardından ise iki yıl boyunca danışmanlık görevini yürütecek.

Böylece son yıllarda eski şaşalı günlerini arayan Manchester United da tıpkı büyük rakipleri Chelsea (Tuchel) ve Liverpool (Klopp) gibi takımı Alman bir hocaya emanet etmiş oldu.

RALF RANGNİCK HAKKINDA

Ralf Rangnick, Gegenpressing'i geliştirmesiyle tanınıyor. Bu felsefeyle oynayan takımlar, topu kaybettikten sonra en kısa sürede yeniden kazanmaya çalışıyor ve mümkün olan en hızlı şekilde hücumlar gerçekleştiriyor.

Rangnick teknik direktörlük kariyerine 1985 yılında Stuttgart II'de başladı.

Sırasıyla SC Korb, Reutlingen, Ulm, Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim ve tekrar Schalke'yi çalıştıran Rangnick, 2012'de RB Leipzig'in sportif direktörü oldu.

Rangnick, Leipzig'de görev yaptığı 7 sezon boyunca, transfer dahil kulübün birçok politikasını belirlemede tek yetkili oldu.

Almanya 5’inci ligindeki SSV Markranstädt kulübünün lisansını alan enerji içeceği markası Red Bull’un yatırımıyla 2009 yılında kurulan Leipzig, Rangnick'in sportif ve teknik direktörlük yaptığı dönemde, ülkenin en üst ligi olan Bundesliga’ya yükseldi ve burada iddialı bir takım haline geldi. Rangnick kulüpte daha sonra global sportif direktörlük görevini de yürüttü.

Alman futbol insanı, sadece Leipzig'de değil, Red Bull'un sahibi olduğu bir diğer kulüp Salzburg'un yapılandırılmasında da önemli görevler aldı. Kulüp Rangnick döneminde birçok genç yeteneği keşfetti.

Son olarak Lokomotiv Moskova'da iletişim ve spor müdürlüğü yapan Rangnick daha önce Chelsea’den de teklif aldığını ancak kabul etmediğini açıklamıştı

Rangnick’in adı, Slaven Bilic’in ayrılmasının ardından bir dönem Beşiktaş ile de anılmıştı.