Maradona'dan Morales'e destek: Darbeyi kınıyorum

Arjantin'in efsane futbolcusu Diego Maradona, ABD destekli darbe nedeniyle istifaya zorlanan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’e destek verdi.

Maradona, istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales'le 2008 yılında çektirdiği bir fotoğrafı Instagram hesabından paylaştı. Morales'in istifasını 'darbe' olarak niteleyen efsane futbolcu, “Özellikle Bolivya halkı ve her zaman en yoksullar için çalışan iyi insan Evo Morales için Bolivya’da düzenlenen darbeyi kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Maradona'nın paylaşımı şöyle:

maradona-dan-morales-e-destek-darbeyi-kiniyorum-648638-1.

NE OLMUŞTU?

Morales, ABD destekli çetelerin sokak eylemleri ardından güvenlik güçlerinin de baskıyı yoğunlaştırması sonucu görevinden istifa etmişti. İstifası ardından Morales hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada süreci ‘darbe’ olarak nitelendiren Morales, “Bütün dünya ve Bolivya halkı huzurunda, bir polis memurunun, hakkımda illegal bir şekilde yakalama kararı çıkardığını bildiriyorum. Ayrıca şiddet eylemleri düzenleyen gruplar, evime saldırı düzenledi. Darbeciler, hukukun üstünlüğünü yerle bir ediyor” ifadelerini kullanmıştı.