Maraş'ın Elbistan ilçesinde 14 yaşındaki kız çocuğunun, tehdit ve şantaj ile cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili dava başlıyor.

Maraş'ta 14 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan 13 kişi, yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak

Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan / csgorselarsiv.org

Maraş'ın Elbistan ilçesinde şu an 16 yaşında olan B.K. isimli bir kız çocuğu 2 yıl önce özel fotoğrafları kullanılarak tehdit edildi. Şantaj yoluyla cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğu bu yolla başka erkeklerle de birlikte olmaya zorlandığını söyledi. B.K.’nin İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşadıklarını anlatması sonucu 13 kişi farklı zamanlarda tutuklandı.

Ardından 13 kişi hakkında cinsel istismar, şantaj, özel hayatın gizliliğini ihlal, çocuğu fuhuşa teşvik etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından dava açıldı.

İlk duruşma yarın (4 Ağustos) saat 09:10'da Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

“KENDİSİNİ SAVUNAMAZ” RAPORU

Dokuz8Haber'den Esra Tokat'ın haberine göre; Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Elbistan Devlet Hastanesi’nden aldırılan raporda, 16 yaşındaki B.K.’nın maruz bırakıldığı çocuğun cinsel istismarı olayına karşı kendisini savunmayacağı belirtildi. Öte yandan, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Çocuk Psikiyatri Polikliniği'nden alınan raporda ise B.K.’nın maruz bırakıldığı cinsel istismar suçunun anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin gelişmediği belirtildi.

“FOTOĞRAFLARIN VAR BENDE” TEHDİDİ

Çocuğun cinsel istismar faillerinden F.Y.’nin B.K.’yı “Fotoğrafların var bende. Ben ne zaman istersem geleceksin” diyerek tehditte bulunduğu ve birden fazla kişiyle de şantaj yoluyla cinsel birlikteliğe zorladığı kaydedildi. Öte yandan faillerden E.K. ise kollukta istismar suçunu kabul ettiği ifadeyi Cumhuriyet Başsavcılığı'nda değiştirerek “Bu ifademi şu anda reddediyorum” dedi.

"ÇOCUĞA KARŞI İSTİSMAR SUÇLARINDA ÖRNEK TEŞKİL ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Konuya ilişkin konuşan 16 yaşındaki çocuğun avukatı Hasret Ülkü İblikci, "Mağdur çocuk ilk cinsel istismara uğradığı tarihte 14 yaşında. Ardından iddianamedede belirtildiği gibi çocuğa karşı defalarca cinsel istismar ve bir çok ayrı suç işlenmeye devam ediyor iki yıl boyunca. Yarın ilk duruşma görülecek. Tüm sanıklar ve mağdur beyanı alınacak. Sayın savcı son derece ayrıntılı ve özenli bir iddianame hazırlamış. Sayın mahkemenin de yapılacak yargılama sonucunda vereceği kararın çocuğa karşı istismar suçlarında örnek teşkil etmesini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını ve adaletin tecelli etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

İDDİANAMEDEN

Öte yandan iddianamede şüpheliler F.D. ve E.K.'nın 16 yaşındaki B.K. ile cinsel ilişkiye girdiklerini kabul ettikleri, S.A., G.B.K. ve A.G.'nin suçlamaları reddettikleri ancak beyanlarının suçtan kurtulmaya yönelik olarak değerlendirildiği kaydedildi. M.Z. ve F.Y.'nin ise üzerine atılı suçu ikrar ettiği ve aralarında fikir ve eylem birliği içinde mağdura yönelik nitelikli cinsel istismar ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma eylemlerini anda mekanda birbirini takiben gerçekleştirdikleri ve her birinin bizzat işlediği eylemden ayrı olarak diğerinin eylemine TCK'nın 37. maddesi anlamında katılması nedeniyle haklarında verilecek cezaların arttırılması gerektiği belirtildi.

C.Ö.'nin üzerine atılı suçu ikrar ettiği öte yandan F.Y. ile aralarında fikir ve eylem birliği içinde mağdura yönelik nitelikli cinsel istismar ve kişi hüriyetinden yoksun bırakma eylemlerini anda mekanda birbirini takiben gerçekleştirdikleri ve her birinin bizzat işlediği eylemden ayrı olarak diğerinin eylemine TCK'nın 37. maddesi anlamında katılması nedeniyle haklarında verilecek cezaların arttırılması gerektiği kaydedildi.

“FUHUŞA TEŞVİK”TEN YARGILANACAK

Ayrıca F.Y.'nin özel hayatın gizliliğini ihlal etme suçunu, şantaj suçunu, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçunu, cebir ve tehdit kullanarak çocuğu fuhuşa teşvik etme suçunu işlediği değerlendirildi. A.M.G.K. ve R.K.'nın ise cinsel istismar ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarına yardım eden olarak değerlendirildi.