CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Sır Barajı'nda sanayi tesislerinin kimyasal atığının neden olduğu görüntüleri paylaşarak suç duyurusunda bulunacağını söyledi

Maraş’ta çevre katliamı: Sular siyaha büründü!

CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Sır Barajı'na ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı. Öztunç yaptığı paylaşımda iki fotoğraf kullandı. Öztunç’un iki gün önce çekildiğini belirttiği havadan kaydedilmiş fotoğraflarda barajdaki suyun siyaha büründüğü görülüyor.

Öztunç’un yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Bu görüntüler Kahramanmaraş sır barajından. Maalesef sanayi tesislerinin kimyasal atığı bu görüntülere sebep oluyor. Defalarca çağrı yaptım, mücadele ettim ama maalesef ne Çevre Bakanlığı ne de Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi duyarlılık göstermedi.

Bu çevre katliamının sorumluları sadece fabrikalar değil aynı zamanda duyarsız kalan kamu görevlileridir. Bu nedenle bu kamu görevlileri hakkında da suç duyusunda bulunacağım. Bunu yapmaya mecbur bırakıldım maalesef."

maras-ta-cevre-katliami-sular-siyaha-burundu-718737-1.

maras-ta-cevre-katliami-sular-siyaha-burundu-718738-1.

YEREL MEDYA DA DİKKAT ÇEKTİ

Maraş’ta yaşanan çevre katliamına yerel medya da dikkat çekti. HaberMa’da yer alan haberde bölgeye dair farklı açılardan fotoğraflar da paylaşıldı.

O fotoğraflar şöyle:

maras-ta-cevre-katliami-sular-siyaha-burundu-718739-1.

maras-ta-cevre-katliami-sular-siyaha-burundu-718740-1.