Kahramanmaraş’ta Suriyeli mültecilerin kaldığı geçici barınma merkezinde kavga çıktı. Kamp alanı karışırken, polis olaylara TOMA’larla müdahale etti. Valilik’ten yapılan açıklamada, olayın dün gece 21.00’den sonra başladığı ve ‘sükunetin sağlandığı’ ifade edildi.

Maraş’ta göçmenlerin kaldığı barınma merkezi karıştı; Valilik açıklama yaptı

Suriyeli göçmenlerin kaldığı Kahramanmaraş Valiliği Geçici Barınma Merkezi’nde kavga çıktı.

Olaya ilişkin kampta bulunanlar tarafından çekilen görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Videolarda, kavgaya dahil olan bazı kişilerin ellerine çok sayıda büyük taş aldıkları ve etrafta koşuştukları görüldü. Polis, kampta karışıklığa neden olan kavgaya TOMA’ları da kullanarak müdahale etti.

Yaşananlara ilişkin açıklama Kahramanmaraş Valiliği, kamptaki karışıklığın dün gece (15 Haziran) saat 21.00’de meydana gelen bir tartışmadan sonra çıktığını ve ‘sükunetin sağlandığını’ ifade etti.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezlerinde alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır.”