İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Maratonu, bu yıl 'Sürdürülebilir Yaşam' temasıyla 11 Nisan'da gerçekleşecek

Maraton İzmir 11 Nisan'da 'sürdürülebilir dünya' için koşulacak

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Maraton İzmir’in lansmanı gerçekleşti. Teması ‘Sürdürülebilir Yaşam’ olan Maraton İzmir, 11 Nisan’da gerçekleşecek. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen lansmana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu katıldı.

Lansmanda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Maraton İzmir’, şehrin tanıtımında çok önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl ‘Orman İzmir’ temasıyla gerçekleştirmiştik, bu yıl sürdürülebilirlik temasıyla yapacağız. İzmir’de son 2 yıl içinde önce orman yangını ardından küresel pandemi sonrasında deprem tsunami, pandeminin ikinci dalgası, sel, dolu, hortum ne kadar doğal afet varsa yaşadık. Çok iyi biliyoruz ki bunların tamamı iklim kriziyle alakalı. 11 Nisan’da 2’ncisini düzenleyeceğimiz Maraton İzmir’i bu nedenle ‘sürdürülebilir bir dünya için koşuyoruz’ sloganıyla gerçekleştireceğiz. İzmir’de herkesin spora erişimini kolaylaştırmak için birçok adım attık. İzmir, uluslararası organizasyonlara önem veriyor. 9 Eylül Yarı Maratonu ve 19 Mayıs koşularını Maraton İzmir’le taçlandırmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden pandemi ne yazık ki spor alanında tahribat yarattı. Birinci İzmir Maratonu’nu bu yıl pandemi sebebiyle çok kısıtlı fiziksel katılımla sınırladık. 42 km’lik parkura 495, 10 km’lik parkura 820 sporcu katılmıştı. Bu yıl da pandemi nedeniyle iki parkur için de katılımcı sınırlaması getireceğiz. Pandemiyle ilgili tüm tedbirleri de bu yıl almış olacağız. Maraton İzmir’in şehrimizin en önemli markalarından biri olacağına, organizasyon kalitesiyle kısa sürede yediden yetmişe herkesin koşacağı, dünyadaki sayılı maratonlar seviyesine ulaşacağına inanıyorum” dedi.

İZMİR'İ SPORDA DA ÜST NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, “Atletizm sadece bir spor değil, tüm sporların bir araya getirdiği gerçek bir spor branşıdır. Tunç başkan atletizmci değildir ama koşmayı çok sever. Eğer koşamazsanız spor yapamazsanız, spor yapamazsanız Tunç başkan gibi kendinizi iyi hissedemezseniz. Bu yarışa verdiği önem ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. İyi ki var. İzmir’i sanatta olduğu gibi sporda da üst noktalara taşımak için hep beraber gayret sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.