Giresunspor-Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takımın iki oyuncusu Marcao ve Kerem Aktürkoğlu arasında tartışma yaşandı. Marcao takım arkadaşı Aktürkoğlu’na fiziksel saldırıda bulundu. Bunun üzerine maçın hakemi Erkan Özdamar, Brezilyalı oyuncuyu kırmızı kartla cezalandırdı.

Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdı

Süper Lig'in ilk haftasında Giresunspor, Galatasaray ile karşılaştı. Maçın 61. dakikasında Galatasaray’da forma giyen Kerem Aktürkoğlu ve Marcao arasında sert bir tartışma yaşandı. Marcao, kendisine sus işareti yapan Kerem'e sinirlenerek, Aktürkoğlu’na saldırdı. Maçın hakemi Erkan Özdamar, yaşanan olayı VAR uyarısıyla izleyerek Brezilyalı futbolcuyu kırmızı kartla oyundan attı.

Yaşanan bu olaya Teknik Direktör de tepki göstererek, Kerem Aktürkoğlu'nu da oyundan aldı.

Öte yandan karşılaşma sarı-kırmızılı ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

TERİM: SAHADA İLK KEZ BÖYLE BİR OLAYI GÖRÜYORUM

Giresunspor galibiyetini değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marcao'nun Kerem Aktürkoğlu'na saldırmasının sorulması üzerine, "Çok alışılagelmiş bir hadise değil. Şöyle düşündüğümüzde hepimiz, futbol alemi için söylüyorum, soyunma odasında sahanın içerisinde her türlü münakaşayı ederiz. Zaman zaman birbirimize saldırma noktasına geliriz. Bazen yumruk yumruğa kavga dövüş olur. Ama sahada ilk kez böyle bir olayı görüyorum.

HENÜZ NE OLDUĞUNU ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Ne olursa olsun hoş değil. İkisi de de bizim oyuncumuz ama Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Kimsenin kimseye bir şey yapmasına müsade etmeyiz. Futbolda bu tarz söylemler, eylemler çok ama 2 dakika sürmez. Bunlar antrenmanda soyunma odasında olur. Bunlar hemen çözümlür. Bu hiç bir şekilde hoş olmadı. Çözümü bize ait. Bir şekilde çözeceğiz. Kimse merak etmesin" yanıtını verdi.

MARCAO'YA YAPTIRIM UYGULANACAK MI?

'Marcao'ya yaptırım uygulanacak mı?' sorusuna ise Terim, "Bunu herhalde senin kulağına söylüyorlar" yanıtını verdi, şöyle devam etti:

"Maçtan yarım saat sonra yaptırım uygulanacak mı? diye soruyorsunuz. Yaptırımı yaparsak biz yapacağız. Biz Galatasaraylılara ve kamuoyuna sorumluyuz. Gereğini her zaman yaptık yine yapacağız. Buradaki istekler bana gerçekçi gelmiyor. Kerem'in gençliğini koruyacağız. Marcao'ya gerekeni biz yapacağız. Başkan ve yönetim olarak ne yapacaksak biz yapacağz. Maçın önüne geçti ama biz maçın önüne geçirmeyeceğiz. Bir sakin olalım. Ortam biraz elektrikli. Her şeyi hallederiz. Kimse merak etmesin. Marcao çıkacak önce Kerem'den ve arkadaşlarından özür dileyecek. Onu da öldürmeyelim. Biz kemsinin bilmemesine rağmen Melo'yu açıkladık. Onu da yönettik, bunu da yönetiriz. Bizler soğuk kanlı olması gereken insanlarız. Kimse meraks etmesin. Bazılarını tatmin etmek için hareket etmeyiz. Sinirli hareket etmeyiz. Sakin olması gereken biziz. Bizim görevimiz herkesi kazanmak, yanlışı ifuade etmek. 19-20 yaşındakinin de 25-30 yaşındakinin de hakkını korumalıyız. Galatasaray'ı mutlu etmek için kararları alırız."