Mardin’de 19 Ocak'ta yabancı uyruklu 5 kişinin öldürüldüğü olayın ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4’ü tutuklandı. Bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mardin’de 5 kişinin öldürüldüğü saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı
Fotoğraf: DHA

Mardin’in Nusaybin ve Kızıltepe ilçeleri arasından 19 Ocak’ta, yabancı uıyruklu 5 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin 4 kişi tutuklandı.

Olayın ardından gözaltına alınan F.A., A.K., Ç.B., M.Y. ve M.Ş., savcılıktaki işlemleri sonrası tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

AA'nın aktardığına göre, şüphelilerden F.A, A.K. ve M.Y. "gece vakti yağma, bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme ve birden fazla kişi tarafından silahla yağma", Ç.B. ise "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçundan tutuklandı. M.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İHA'nın haberine göre ise, A.K., ifadesinde jandarmadaki beyanlarını tekrar ederek, cinayetleri F.A.'nın işlediğini ileri sürdü. Cinayetleri işlediği iddia edilen F.A. ise cinayetleri A.K.'nin işlediğini savundu.

NE OLMUŞTU?

Mardin İpekyolu’nda 19 Ocak’ta saat 00.30 sıralarında, Irak plakalı bir araç seyir halinde iken uzun namlulu silahlarla taranmıştı.

Saldırıda yabancı uyruklu Hindirin Abdullah Salih (39), Wahida Haydar Casim (63), Abdullah Saleh Mustafa (69), Çimen Şahin Halid (75) ve Ahmed Celaleddin İbrahim'in (45) hayatını kaybetmişti.

Soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alınmıştı.