Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, bir boğanın başına defalarca balyozla vurduğu görüntülerin tepki çekmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Mustafa Yaprak, 36 gün sonra tahliye edildi. Mahkeme, Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları ve Gaziantep ve Mardin Barosu Başkanlığı'nın davaya katılma taleplerini suçtan zarar gören sıfatları bulunmaması gerekçesiyle reddetti.

Mardin'de, boğayı balyozla öldüren Mustafa Yaprak tahliye edildi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Hocaköy Mahallesinde, kasaplık yapan bir kişinin kesimi yapılacak boğayı, çuval geçirilen başına balyozla vurduğu anlara ait görüntülerin tepki çekmesinin ardından tutuklanan Mustafa Yaprak, tahliye edildi.

Mustafa Yaprak, Kızıltepe 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada hakim karşısına çıktı.

Savunmasını yapan Yaprak’ın cezaevinde tutuklu bulunduğu süre, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tahliyesine karar verildi.

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları, Gaziantep Barosu Başkanlığı ve Mardin Barosu Başkanlığı'nın davaya katılma talepleri, suçtan zarar gören sıfatları bulunmaması nedeniyle reddedildi.

Duruşma 16 Şubat’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Kızıltepe ilçesi kırsal Hocaköy Mahallesi’nde 28 Kasım’da Mustafa Yaprak, ahırda kesimini yapacağı gözlerini bağladığı boğayı başına defalarca balyoz vurup, öldürmüştü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekmiş, tepkilerin ardından kasaplık yaptığı belirlenen Mustafa Yaprak, hayvan sahipleri R.B. ile M.B ve 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa Yaprak, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştı.

(DHA)