Antep’te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Mardin’de de feci bir kaza meydana geldi. Derik'teki kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, aynı yerde üst üste 2 tır kazasının yaşandığını ve kazaya müdahale sırasında 1 polisin hayatını kaybettiğini belirtti. Soylu ayrıca 2 şoförün gözaltına alındığını söyledi. Mardin Barosu ise kazada yaşamını yitirenlerden birinin üyeleri avukat Baran Açan olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay, kazaya sebebiyet veren tırların Cengiz Holding'e ait olduğunu ifade etti.

Mardin’de feci kaza: 20 can kaybı, çok sayıda yaralı
Fotoğraf: İHA

Mardin’in Derik ilçesinde freni patlayan tırın araçlara ve insanlara çarpması sonucu meydana gelen kazada 20 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Kaza, Derik ilçesi Üçyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüklü bir tır yokuş aşağı indiği sırada freni patladı.

Ajansların aktardığına göre kaza, freni patlayan tırın araçlara ve insanlara çarpması sonucu gerçekleşti.

Çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Hayatını kaybedenler arasında arasında çocukların da olduğu belirtildi.

bir-kaza-haberi-de-mardin-den-19-can-kaybi-cok-sayida-yarali-1054620-1.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA: AYNI YERDE 2 TIR KAZASI YAŞANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20.18'de Twitter hesabından kazayla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber.İlk belirlemelere göre 10 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.”

KOCA, SOYLU’NUN ARDINDAN BİLGİLENDİRME YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Soylu’dan 27 dakika sonra, 20.45’te yaptığı açıklamada can kaybını 16 olarak açıkladı. 8’i ağır 29 kişinin yaralandığını belirten Koca, şunları kaydetti:

“İkinci bir trafik kazası haberiyle daha sarsıldık. Mardin’in Derik ilçesi üç yol mevkiinde freni patlayan tırın kalabalığın arasına girmesi sonucu meydana gelen kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır olmak üzere 29 kişi yaralandı.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Yaralıların tedavisi için tüm imkânlar seferber edildi. Dileğimiz, Gaziantep ve Mardin’deki trafik kazaları sebebiyle yeni acı yaşamamak. Milletçe üzgünüz.”

Koca, saat 22.50'da yaptığı açıklamada ölü sayısının 19'a yükseldiğini aktardı.

SOYLU: 1 POLİS ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanı Soylu, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, AKP Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Derik Kaymakamı Evren Çakır ile Üçyol mevkisinde kazanın yaşandığı alanda incelemelerde bulunarak yurttaşlarla görüştü.

Bakan Soylu, (21 Ağustos) saat 00.30'da yaptığı açıklamada ise kazaya ilk müdahale esnasında 1 polisin hayatını kaybettiğini ve can kaybının 20'ye yükseldiğini dile getirdi. Hayatını kaybeden polisin isminin Yahya Ergin olduğu öğrenildi.

Soylu, 2 tır şoförünün gözaltına alındığını söyledi ve "26 yaralımız var. Olay bütün yönleriyle savcılığımızca soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt, her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir. Kolluk güçlerimiz de bu konudaki çabanın içerisindedir" dedi.

MARDİN BAROSU: MESLEKTAŞIMIZI KAYBETTİK

Mardin Barosu, kazada genç avukat Baran Açan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

BOZDAĞ: TAHKİKAT BAŞLATILDI

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli tahkikat başlatıldığını duyurdu.

bir-kaza-haberi-de-mardin-den-19-can-kaybi-cok-sayida-yarali-1054619-1.

HDP’Lİ GÜNAY: TIRLAR CENGİZ HOLDİNG’E AİT

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Derik’te kazaya neden olan tırların Cengiz Holding’e ait olduğunu kaydetti. Günay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ihmaller zincirine işaret ederek şu açıklamayı yaptı:

“Derik’te ki kaza sonrası hastane önünde ailelerle bekliyoruz. İhmaller zincirine dair söylenecek çok şey var. Cengiz holdingin tırları olması da elbette tesadüf değil. Yaralılara acil şifalar yaşamını yitirenlerin ailelerine sabırlar.”

YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Mardin'in Derik ilçesinde art arda yaşanan iki trafik kazasında hayatını kaybeden 19 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Ailelerine teslim edilen cenazelerden, İnan Berk, İbrahim Halil Has, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Ekinci, Bese Bağlayan, Mülkiye Acar, Hamit Akkoyun, Servan ve Mihriban Tanrısever, Fesih, Kemal ve Velat Dağ, İrfan Aktaş, Baran Açan, Hatip Denk ve Sitti Abun için Derik'te ayrı ayrı camilerde tören yapıldı.

Yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri cenaze namazının ardından aile mezarlıklarında toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden polis Yahya Ergin'in cenazesi ise Mardin'de düzenlenen törenin ardından memleketi Çanakkale'ye uğurlandı.

mardin-de-feci-kaza-20-can-kaybi-cok-sayida-yarali-1054766-1.