Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, başına sert bir cisimle vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülen 45 yaşındaki Nurhan İlhan cinayeti ile ilgili gözaltına alınan akrabası Mahmut İlhan, tutuklandı. Mahmut İlhan’ın, Nurhan İlhan’ın boynundan aldığı 4 cumhuriyet altınının da üzerinden çıktığı öğrenildi.

Mardin'de Nurhan İlhan'ı öldüren Mahmut İlhan, tutuklandı

Kızıltepe’de Nurhan İlhan’ı öldürdükten sonra boynundaki 4 cumhuriyet altınını alan Mahmut İlhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tek yaşadığı belirtilen Nurhan İlhan, 29 Ekim saat 16.00 sıralarında komşuları tarafından evinin bahçesinde hareketsiz halde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, İlhan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Ekiplerin olay yerindeki incelemelerinde, Nurhan İlhan'ın başına sert bir cisimle vurulduktan sonra bıçaklandığı belirlendi. İlhan’ın ölümü ile ilgili başlatılan soruşturmada Nurhan İlhan'ı katledenin akrabası Mahmut İlhan olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan Mahmut İlhan’ın yapılan üst aramasında, Nurhan İlhan’ın boynundan alındığı belirlenen 4 cumhuriyet altını çıktı. Mahmut İlhan’ın ise sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf ederek, "Para istedim, vermedi. Vermeyince öldürdüm, altınları da aldım" dediği öğrenildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İlhan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(DHA)