Vali Mustafa Yaman’ın yeniden Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanmasına tepki gösteren kimi AKP'lilerin şikayet için Ankara'nın yolunu tuttuğu iddia edildi.

“Mardin'deki AKP’liler bile kayyumlardan rahatsız”

Evrensel'in haberine göre, Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın yeniden Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanması sonrası kimi AKP’lilerin Ankara’nın yolunu tuttuğu iddia edildi. AKP’li bir meclis üyesi daha önceki kayyum yönetimi döneminde parti içinde yükselen sesleri hatırlatarak, kayyum sürecinin uzaması durumunda parti içindeki rahatsızlıkların büyümesinden endişe ettiklerini söyledi.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, kayyumlara tepkiler yükselirken Mardin’de AKP içinde de farklı sesler yükselmeye başladı. AKP’nin Mardin İl Örgütü içinde kimi isimler yeniden kayyum atanmasını parti tabanına anlatamadıklarını dile getiriyor. Kasım 2016 ile 31 Mart 2019 yılları arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum olarak görev yapan, adı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle anılan Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın yeniden kayyum olması da AKP’lileri en fazla rahatsız eden etkenlerin başında geliyor.

ANKARA’NIN YOLUNU TUTTULAR

Habere göre Yaman’ın kayyum olarak atanmasının ardından AKP’nin önde gelen kimi isimleri Ankara’nın yolunu tutarken, aralarında eski AKP il yöneticilerinin de olduğu bir grubun Yaman’ı kentten göndermenin hesapları içinde olduğu iddia ediliyor. Yine AKP içinde yer alan kimi patronların da Ankara’ya gittiği ve bakanlarla görüştükleri ifade ediliyor. Yaman’ın kayyum olmasından rahatsız olan isimlerin başında AKP Eski İl Başkanı Nihat Eri ve çevresi bulunuyor. 31 Mart yerel seçimlerinin öncesinde AKP İl Başkanlığından istifa eden Eri ve ekibinin, Yaman’ın yeniden kayyum olarak atanmasının ardından bir kez daha çekincelerini parti genel merkezine aktardıkları öğrenildi. Eri ve ekibinin yeni parti çalışmaları süren Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ekibi ile de görüşmeler aldığı dile getiriliyor.

ÖNCEKİ DÖNEM AKP’DE İSTİFALARA NEDEN OLMUŞTU

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne önceki dönem kayyum atanmasının ardından Vali Yaman’ın icraatlarının Mardin’de AKP’yi üçe böldüğünü kaydeden AKP’li Meclis üyesi, “Önceki dönem Vali beyin icraatları ortada. Hepimiz bundan rahatsızdık. Zaten partimiz içinde de kimi sesler yükselmiş, istifalar olmuştu. Özellikle 2 buçuk yıllık dönemde neredeyse bir tane büyük ihale Mardinli şirketlere verilmedi. Hepsi dışarıdan gelen şirketlere dağıtıldı. Zaten o zaman Artuklu İlçe başkanımız Murat Bayar, Artuklu ilçesinde harcandığı söylenen 600 milyonun nereye harcandığını sorarak, tepkisini dile getirmişti. Zaten bu açıklamasının ardından baskılar yapıldı, istifa etmek zorunda kaldı. Nihat Eri de, Vali beyin icraatları ile ilgili rapor hazırladı genel merkeze götürdü. O da istifa etmek zorunda kaldı. Süleyman Bölünmez de ilk günden itibaren Vali beyin icraatlarına karşı çıkan kişiydi, Nihat Eri ile Murat Bayar’ı destekleyince o da uzaklaştı partiden. Şimdi bu kayyum süreci uzarsa durumun daha da kötü olması endişesi parti içinde yaşanıyor” dedi.