Nusaybin’de Fırat Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut’ta, bahçeye çıkan çocukları havaya ateş açarak kovalayan polis, zihinsel engelli olduğu öğrenilen B.E.’yi gözaltına almaya çalıştı. Polis açığa alındı

Mardin’den skandal görüntüler: Polis bahçeye çıkan çocukları silahla kovaladı

Covid-19 salgını kapsamında 1 Mayıs’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında, Mardin’in Nusaybin ilçesinin Fırat Mahallesi’nde bulunan Toplu Konut 7. Etap’a giren polis, küçük yaştaki çocukları silahla kovalayarak ve hayava ateş açarak gözaltına almaya çalıştı.

Çevrede bulunan yurttaşların çektiği görüntülerde, 7. Etap’a giren polis, havaya ateş açarak, bahçeye çıkan çocukları kovaladı. Görüntülerde, havaya ateş açılması ile çocukların korkuyla binalara kaçtığı, zihinsel engelli olduğu öğrenilen 8 yaşındaki B.E.’yi ise elbisesinden tutularak gözaltına almaya çalıştığı görüldü.

Korkuyla bina girişine sığınan B.E., yaka paça zırhlı aracın olduğu bölgeye götürülerek, hakaretler edildi. Balkonda olan bazı yurttaşların, B.E.’nin zihinsel engelli olduğunu belirtmesine rağmen polis, hakaretlerini sürdürdü.

Çevredeki yurttaşlar olaya tepki gösterirken, polis kendisini sokağa çıkma yasağıyla savundu.

POLİS AÇIĞA ALINDI

Mardin İl Emniyeti polisin açığa alındığını duyurdu. Mardin İl Emniyeti'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Hukuka uygun olmayan bu tutum ve davranışları ile hiyerarşik üstlerin bu konudan bilgi verilmemesi nedenlerine bağlı olarak, söz konusu polis memuru hakkında görevden el çektirme tedbiri uygulanarak soruşturma başlatılmış ve soruşturmaya devam edilmektedir” denildi.