Mardin Valiliği, sanatçı İlkay Akkaya'nın 24 Eylül tarihinde düzenleyeceği konseri yasakladı. Akkaya karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu" ifadelerini kullandı.

Mardin Valiliği, İlkay Akkaya konserini yasakladı

Mardin Valiliği, sanatçı İlkay Akkaya'nın 24 Eylül tarihinde Kamor Millet Bahçesi amfi tiyatro açık alan sahnesinde düzenleyeceği konsere izin verilmediğini bildirdi.

Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirbağ imzalı açıklamada, "24 Eylül 2022 tarihinde İlimiz Kamor Millet Bahçesi amfi tiyatro açık alan sahnesinde İlkay Akkaya sanatçısı tarafından konser etkinliğinin düzenlenmesi ile ilgili izin taleplerine istinaden Valiliğimizce ilgi (b) sayılı yazımız ile izin verilmediği bildirilmiştir" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Ancak sanatçı ekibinde yer alan şahıslardan bazılarının PKK/KCK terör örgütü elebaşını övücü mahiyette faaliyetler gösterdiği, ulusal basın yayın organlarında yapılan araştırmalar neticesinde tespit edildiğinden bahse konu konser etkinliğinin yapılması Valiliğimizce uygun görülmemiştir."

İLKAY AKKAYA'DAN AÇIKLAMA

İlkay Akkaya, Valiliğin açıklamasını paylaştığı Twitter mesajında, "Yasaklamalara biri daha eklendi ve belli ki çoğalacak. 34 yıl boyunca yüzlerce kez yaşadım bunu. Bulunduğum her sahnede yalnızca eşitliğin, adaletin, sevginin ve özgürlüğün şarkılarını söyledim. Bu duyguyu mümkün olan en geniş alana taşımaya çalıştım. Bundan sonra da böyle olacak. Bu benim yolum ve asla vazgeçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

CEYHAN'DAKİ KONSERİ DE YASAKLANMIŞTI

Ceyhan Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlediği İlkay Akkaya konseri kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı.

Kaymakamlığın yasak yazısında konserin 'genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden' uygun görülmediği ifade edilmişti.