Partili kadınlara "aile kurumunun" önemini vurgulayan Erdoğan, zina tartışmaları sırasında kadın örgütlerinin tepkilerine göndermede bulunarak, "Türk kadınının geleneklerine, Türk kadınının ahlak anlayışına yakışmayan pankartları" gördüğünü belirtti.

Birgün – Ankara

 

Partili kadınlara "aile kurumunun" önemini vurgulayan Erdoğan, zina tartışmaları sırasında kadın örgütlerinin tepkilerine göndermede bulunarak, "Türk kadınının geleneklerine, Türk kadınının ahlak anlayışına yakışmayan pankartları" gördüğünü belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Belli bir marjinal grup Türk kadınının bütününü temsil ediyor diye bir anlayış yok" dedi. Erdoğan, AKP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'nca Hilton Oteli'nde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası"na katıldı. Siyasette kadının yerinin beklenen konumda olmadığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin her bir vatandaşının enerjisine ihtiyacı bulunduğunu belirtti. Kadın-erkek, işçi-memur, çiftçi-esnaf el ele vererek Türkiye'ye kaybettirilen zamanı yeniden kazandıracaklarını kaydeden ve "Üretmek, üretmek, üretmek durumundayız" diyen Erdoğan, yerel yönetimlerde kadınları işbaşına getiren yerlerin şanslı olduğuna işaret ederek, "Bir eve hanım eli değdiğinde nasıl bir sıcak yuva haline geliveriyorsa yerel yönetimler de hanımlarımızla insani bir sıcaklığa bürünecektir" dedi.

 

AİLE KURUMU ÖNEMLİ

 Kadınların Türkiye'nin kalkınmasına fikir, kişilik ve projeleriyle rol oynamasını isteyen Erdoğan, "Değerler silsilesi içinde Türk kadını farklılığını ortaya koymalıdır. Bunu da sizler ispatlamalısınız. Bizler muhafazakar demokrat bir partiyiz. Muhafazakar demokrat bir parti olarak tüzüğümüzde, programımızda aile kurumunun ne kadar önemli olduğunu benden daha iyi bildiğinize inanıyorum. Lütfen buradaki hassasiyeti tüzüğümüzü, programımızı tekrar gözden geçirerek okumak ve buna göre de bunu hayata geçirmek durumunda olmalısınız" dedi.

 

MARJİNAL BİR GRUP

Kadınlardan dayanışma, birlik ve beraberliklerini artırmalarını isteyen Erdoğan, bu dayanışmanın Türk kadınına farklı bir motivasyon getireceğini söyledi. Erdoğan, zina tartışmaları sırasında kadın örgütlerinin tepkilerine göndermede bulunarak, "Türk kadının geleneklerine, Türk kadınının ahlak anlayışına yakışmayan pankartları" gördüğünü belirtti. Erdoğan, "Bizim ahlak değerlerimizde var. O ahlak değerlerimiz içine sığmayacak pankartlara ben Türk kadını adına alkış tutamam, evet diyemem. Çünkü Türk kadını o ahlak değerleri ile güçlü olmuştur, onunla güç kazanmıştır. Sadece belli bir marjinal grup Türk kadınının bütününü temsil ediyor diye bir anlayış yok. Türkiye'nin bugün yüzde 52'si kadındır. Bunun içinde AKP anlayışına gönül veren kadınlarımız da vardır."

 

KRİZ SONRASI EKONOMİK ELEŞTİRİLERE SERT YANIT

"Bugün artık kara bulutlar yerini güneşli günlere bırakmıştır" diyen Erdoğan, siyasetin itibarının yükseldiğini, ekonominin dengelerinin yerli yerine oturtulduğunu kaydetti. Erdoğan, Türkiye'nin daha yaşadığı tüm krizlerin yönetim krizleri olduğunu, bugün bunların ortadan kalktığını söyledi. Erdoğan, "Devletin bütün kurumları ile uyum içinde çalışarak ekonominin ayağından bütün prangaları tek tek söküp attık ve söküp atmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin umut verici bir noktada olduğunu, borsanın tarihi zirve yaptığını, iktidara geldiklerinde 7 binlerde olan borsanın 23 binlere çıktığını, borçlanma faizlerinin yüzde 69'lardan düştüğünü belirten Erdoğan, "Bunu konuşamayan muhalefete sesleniyorum. Hakkı, hakikati görecek gözlere ne zaman kavuşacaksınız. Rakamlarda negatif gelişme olmadığı zaman çılgınlar gibi bağırıyor. Peki bu rakam 3 Kasım'da nerdeydi, şimdi nerede. Bunu niye konuşmuyorsun? Biz zaten gözü olup da görmeyen, kulağı olup da duyamayan, dili olup da hakikati konuşamayanlara rağmen ülkemizde iktidar olduk" dedi.

Kadınlardan halka hizmette "AKP forması" ile değil ülkenin bir bireyi olarak bulunmalarını isteyen Erdoğan, "Hizmet anlayışımızda asla partizanlık olamaz" dedi. Erdoğan, belediye başkanlarından halka "çat kapı" ziyaretler yapmalarını istedi.