Hazır dönerlerin paketlenmesi esnasında çalışanların çektiği skandal görüntüler tepki çekti. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Marketlerdeki hazır dönerin paketlenmesinde skandal görüntüler

Marketlerde satılan hazır dönerlerin paketlenme işletmedeki skandal görüntüler dikkat çekti.

Tiktok'ta paylaşılan görüntülerde, döner işletmesi çalışanının maske takmadığı, dönerleri ağzına götürüp dans ettiği görüldü. Tiktok videosunu izleyenler, hazır dönerlerin hijyeni tartışmasını başlattı.

Sosyal medyada “denetle!” adlı hesaptan paylaşılan görüntüler “Bir hazır döner işletmesinde çekilmiş bu video; gıda güvenliği konusunda Tiktok’un önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Videoda dönerlerin paketlere dolum yapıldığı süreçte yaşananlar görünüyor” mesajıyla yayımlandı.

BAKANLIK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Söz konusu görüntülere ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Açıklamada, TikTok üzerinden yapılan paylaşım sonucu, toplumda infiali neden olan Kırklarelindeki söz konusu işletme tespit edilmiş, denetimler yapılmış, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.