Marmara Adası'ndaki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

Balıkesir'in Marmara ilçesindeki orman yangınının ardından polis tarafından gözaltına alınan Hüseyin T. (74) ile oğlu Orkun T. (45), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Marmara Adası'ndaki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 2 kişi akşam saatlerinde tutuklandı.

Balıkesir'in Marmara ilçesinde çıkan ve 9 saatlik müdahalenin ardından söndürülen orman yangınıyla ilgili olarak, evinin bahçesinde temizlik yaparken, biriktirdiği otları yaktığı ve yangının bu nedenle çıktığı iddiasıyla gözaltına alınan emekli öğretmen Hüseyin T. ile oğlu Orkun T., Marmara İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki gözaltı sürelerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Hüseyin T. ile Orkun T., muhabirlerin iddialar hakkında sorduğu soruları yanıtsız bıraktı.

Ne olmuştu?

Balıkesir'in Marmara ilçesinde önceki gün öğleden sonra çıkan ve gece kontrol altına alınabilen yangının boyutu dün günün ilk ışıklarında ortaya çıkmıştı.

Marmara Adası'nın Mestanağa mevkisinde yaklaşık 80 hektar alanda etkili olan yangının ardından soğutma çalışması başlatılmıştı.

Bölgede 110 kişiden oluşan ekiplerin helikopterler ve 50 söndürme aracıyla 10 saatlik mücadelesi sonucu kontrol altına alınabilen yangının çıkış nedeninin belirlenmesi çalışmaları ve hasar tespiti de devam ediyor.

Günün ağarmasıyla orman yangınından kaynaklanan zarar da belirginleşmiş, 30 kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı, 100'den fazla hayvanın yaşamını yitirdiği bölgede bazı araçların da yandığı görülmüştü.