İstanbul’a yakın gidebileceğimiz kamp alanları nelerdir? Hangi mevsimlerde nereye gidebilirim? Gittiğimiz yerlerde sosyal imkanlar neler? İşte bu soruların cevabını bulabileceğiniz yazımızı sizler için hazırladık.

Marmara Bölgesi’nin en güzel kamp alanları

ASUMAN BİLGİÇ ATAÇ

Covid 19 salgınının bizleri evlere kapatmasının sonucunda kendimizi tanıma imkanı bulduk. Ve ne istiyoruz? sorusu bizi çepeçevre sarmaya başladı. İşte bununla birlikte bir çoğumuz doğanın bizim için en kıymetli şey olduğunu fark ettik. Doğa ile ilgili sporlar ve doğada geçirilecek zamanları arttırmaya yönelik eylemlere başladık. İşte bu süreçte kamp fikri hepimiz için en kolay yöntem oldu. Çadırını alıyorsun, arabana atıyorsun, malzemeler hazırlanıyor ve doğaya kaçış zamanı başlıyor. Peki nereye gitmeliyim? İstanbul’a yakın gidebileceğimiz kamp alanları nelerdir? Hangi mevsimlerde nereye gidebilirim? Gittiğimiz yerlerde sosyal imkanlar neler? İşte bu soruların cevabını bulabileceğiniz yazımızı sizler için hazırladık.

KAMPLAR HANGİ TARİHLER ARASINDA OLMALIDIR?

Sorusunun cevabı 'her mevsim' denilebilir. Gittiğiniz şehre, bölgeye göre değişen bir cevaptır aslında. İlkbahar ve sonbahar kamp için en uygun mevsimler arasındadır. Ama konu Karadeniz bölgesi ise yaz ayları en uygun tarihtir. Deniz tatili yapmak isterseniz tabi yaz tatili çadır kampı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Aslında gideceğiniz tarihe göre ve kendi isteklerinize göre seçim yapabilirsiniz. Sosyal imkanı olan bir yer mi tercih edeceksiniz, yoksa doğada kimselerin olmadığı dinginliğimi seçeceksiniz. Bu sizin tercihiniz. Bu konuda Marmara bölgesi çok sayıda seçeneğe sahip.

Marmara Bölgesi kamp için çok güzel seçeneklere sahiptir. İlkbahar ve sonbahar en uygun tarihler arasındadır. Kış şartları için gereken ekipmanlarınız varsa ve soğuk havayı seviyorsanız kışın kar üzerinde de tabi ki kamp yapabilirsiniz.

Tam sonbahar gelirken kamp yapmak isteyenlere kamp önerilerimiz; Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Bursa, Bolu illeri size farklı seçenekler sunan iller arasında. Kampa giderken en az bir gece kamp kurabileceğiniz, kendi aracınız veya tur araçları ile gidebileceğiniz ulaşım olarak sorun yaşamadan, sosyal imkanları olan veya olmayan vb. detayları içeren yazımızı sizler için hazırladık.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790665-1.

Kırklareli Çevresi Kamp Alanları

► İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanları

► Çilingoz Tabiat Parkı Kamp Alanı

► Kıyıköy Kamp Alanları

► Ormanlı Plajı Kamp Alanı

Tekirdağ Çevresi Kamp Alanları

► Uçmakdere Kamp Alanı

► Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Kocaeli Çevresi Kamp Alanları

► İnönü Yaylası Kamp Alanları

► Kuzu yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

► Menekşe Yaylası Kamp Alanı

► Ercuva Yaylası Kamp Alanı

Bursa Çevresi Kamp Alanları

► Sarıalan Kamp Alanı

► Uludağ Milli Parkı Kamp Alanı

► Keramat Köyü Kaplıcası ve Kamp alanı

► Misi Kamp Alanı

Bolu Çevresi Kamp Alanları

► Yedi Göller Milli Kampı Kamp Alanı

► Şirinyazı Göleti-Mengen Kamp Alanı

► Sülüklügöl Kamp Alanı

► Çubuk Gölü Kamp Alanı

KIRKLARELİ ÇEVRESİ KAMP ALANLARI

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı Kamp Alanları: İğneada çevresi kamp yapmak için çok fazla seçeneğe sahip yerler arasında. İsterseniz deniz kenarında, İsterseniz orman içinde, isterseniz ücreti veya ücretsiz mekanlar seçme olanağına sahip. İğneada plajından mert gölüne doğru sahilden yürüdüğünüzde kamp kurabileceğiniz ücretsiz, wc ve duşu olmayan, deniz kenarında bulunan kamp alanında yazın yüzmek için, bahar aylarında ise karadenizin sessinde sessizliğin tadını çıkarmak için kamp kurabilirsiniz. Yazın çok kalabalık olduğunu belirtmeliyiz. Bahar aylarında su seviyesi yüksek olabiliyor. Kamp alanına sahilden geçiş deniz ve gölün birleşmesi sonucu yaya olarak geçmesi mümkün olmuyor. Bu durumda kamp malzemelerinizi kanoya koyup geçebilir veya İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı girişinden aracınız ile gelerek, bir miktarda kamp yükü taşıyarak ulaşım sağlayabilirsiniz. İğneda girişinde ücretli kamp alanları da mevcut. Eğer orman içinde kamp yapmak isterseniz Dupnisa mağarası çevresinde kamp yapabilir. Burada bulunan wc kullanabilir, yaz ve bahar aylarında birkaç küçük büfeden yemek hizmeti de alabilirsiniz.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790653-1.

Çilingoz Tabiat Parkı Kamp Alanı: Tabiat parkı olduğu için girişinde ücret ödemesi yapmak zorundasınız. Fakat içeride bulunan wc ve duş imkanlarından faydalanabilirsiniz. Deniz, orman seçeneğini bir arada sunduğu için tercih edilen yerler arasındadır. Yazın çok kalabalık olduğu için gitmenizi tavsiye etmiyoruz fakat bahar ve kış aylarında kimseler olmuyor. Bu aylarda dinginliği yaşayabileceğiniz keyifli ve güvenli bir kamp alanıdır.

Kıyıköy Kamp Alanları: Bölge özel işletme olan çok sayıda kamp işletmesini içerisinde barındırmakta. Deniz kenarında tatil yapmak isteyenler için tercih edilebilir yerler arasında. Yaz ve bahar aylarında gidebilirsiniz. Burada bulunan işletmelerden yemek, wc kullanımı imkanlarından faydalanmanız mümkün. Yazın kalabalık ama bahar aylarında, doğanın keyfini çıkartabileceğiniz, kano yapabileceğiniz seçeneklere sahiptir.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790654-1.

Ormanlı Plajı Kamp Alanı: Bu alana giriş ücretsiz. Genelde yazın balıkçı aileler, kampçılar ve ekonomik tatil yapmak isteyen kampçıların tercihleri arasında. Arkası orman, önü deniz keyifli bir mekandır. Hırçın Karadeniz burada da hırçın. Sabah çok erken saatlerde deniz dingin oluyor. Yüzmek değil ama iyi bir yüzücüyseniz dalgalarda dans etmek için yazın gidebilirsiniz. Bahar aylarında ise dinginliği bulabileceğiniz yerler arasında. Burada rüzgar çok keyifli esmekte. Başınızı çadırdan uzattığınızda paraşütle atlamaya gelen paraşütçüleri izleme şansınız var.

TEKİRDAĞ ÇEVRESİ KAMP ALANLARI

Uçmakdere Kamp Alanı: Denizin kenarında hem yüzmek hem de keyif yapmak isteyenler için uygunudur. Deniz kıyısında bulunan işletmelere yakın olduğu için yemek yeme ve wc kullanma imkanı vardır. Girişte makul bir ücret ödeyerek kamp yapabilirsiniz. Kısıtlı yer olduğundan çok büyük bir ekip ile gidilmemelidir. Bahar aylarında ise sakin olduğu için Marmara denizinin sesi ile uykuya dalabilir sabah gün doğarken keyif yapabilirsiniz.

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı: Yazın yüzmek için tercih edilebilir fakat çok kalabalıktır. Çam ormanlarının arasında, denizin kıyısında ister kurulu çadır kiralayabilir isterseniz kendiniz kurabilirsiniz. Tost vb atıştırmalıkları alabileceğiniz büfesi mevcuttur. Tabiat parkı olduğu için girişi ücretlidir. Yanınıza yiyecek ve bol bol içecek alarak gitmelisiniz. Bahar aylarında keyfine doyamayacağınız dinginliğe sahiptir. Geniş orman arazisi içinde hem denizin hem de ormanın keyfini sürebilirsiniz.

KOCAELİ ÇEVRESİ KAMP ALANLARI

İnönü Yaylası Kamp Alanları: Yaz aylarında serinlik, kış aylarında kar keyfi, bahar aylarında ise doğa ile baş başa bir kamp isteyenlerin tercihleri arasındadır. Yayla olduğu için giriş ücreti, wc-duş yoktur. Yazın binek araçlarla bile gidebilirsiniz. Kışı aylarında ise yüksek bir araç ile gitmelisiniz. Yol kardan kapanabilir. Ormanın içinde yazın bile serin havayı yaşayabileceğiniz bir alandır. Herhangi bir tesis yoktur. Dolayısı ile tüm ihtiyaç duyacağınız malzemeleri yanınızda götürmeniz gerekmektedir.

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı: Kartepe yolu üzerinde bulunan Kuzuyayla, orman keyfi isteyenlerin tercih edebileceği bir mekandır. Milli park olduğu için giriş ücretidir. Wc ve restaurant hizmeti alabileceğiniz bir yerdir. Kışın kar üzerine kamp atabilir, tesisin içindeki şöminede keyif yapabilirsiniz. Yazın için ise serin ve güveli bir yer istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Araç ile kamp yerine kadar çıkabilirsiniz.

Menekşe Yaylası Kamp Alanı: Kamp alanı yaylanın içindedir. Belirli bir noktaya kadar araç ile giderek, yaylaya kadar belirgin olan patikadan yürümelisiniz. Dik bir çıkış olan rota sizi zorlayabilir. Ama yaylaya vardığınızda keyif sizi bekliyor. Doğanın içinde kimselerin olmadığı kamp alanının keyfini çıkartabilirsiniz. Yaban hayata ait canlılar gece sizi ziyaret edebilir. Cadır dışında yemek bırakmamaya özen göstermelisiniz.

Ercuva Yaylası Kamp Alanı: Yuvacık bölgesinde bulunan çok sayıda kamp alanından biridir. İnönü yaylasından devam ederek gidebilirsiniz. Kışın kar ulaşımı zorlayabilir. Yazın serin olduğu için tercih edilmektedir. Doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için idealdir. Yayla olduğu için ücretsizdir. Wc duş ve tesis yoktur. Doğal yaşamda yer alan dostlarımızın bizi ziyaret etme olasılığı yüksektir. Yemeklerinizi dışarıda bırakmamanızı tavsiye ederiz. Yanınıza tüm ihtiyaçlarınızı alarak gitmeniz gereken yerler arasındadır.

BURSA ÇEVRESİ KAMP ALANLARI

Sarıalan Kamp Alanı: Bursa’nın teleferik bölgesinden teleferik ile gidebileceğiniz bir kamp alanıdır. Teleferik ile giderken son istasyonda 1.650 metre yükseklikte yer alır. Sarıalan genellikle günübirlik veya kamp yapmak için tercih edilen bir yayladır. Çadır kamp alanı, bungalovlar, barakalar, et-mangal lokantaları, hediyelik eşya satış dükkânları, çocuk oyun alanları ile cami mevcuttur. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne ait olan bu işletme de ücret ödeyerek cadır veya bungalow konaklama yapabilirsiniz.

Uludağ Milli Parkı Kamp Alanı: Uludağ milli parkı çok sayıda kamp alanını sınırlarında barındırmaktadır. Sosyal hizmet alabileceğiniz veya doğanın içerisinde kamp kurabileceğiniz alanlar mevcuttur.

Kışın gelecekseniz Bakacak kamp alanını tercih edebilirsiniz. Havanın açık olduğu günlderde Bursa ve Marmara denizini panoramik olarak seyredilebildiği önemli bir seyir noktasıdır. Bakacak’a oteller bölgesinden araçla ulaşılabilir. Veya oteller bölgesinden teleferik ile çıkarak teleferiğin arka tarafında kamp kurabilirsiniz. Tabi kış mevsiminde Uludağ’da kamp kurmak için çok tecrübeli ve kış sartlarına uygun malzemelerinizin olması gerekmektedir. Tecrubeli Seyehat acentesi ile yola çıkmanızı öneririz. Her iki bölgede ücretsidir ve dus-wc, büfe imkanı yoktur.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790658-1.

Keramat Köyü Kaplıcası ve Kamp alanı: Keramet Köyü sınırları içerisinde bulunan kaplıca, her mevsim gidilebilecek yerler arasında. Kaplıca suyunun sıcaklığı 34 derece dir. Açık havuz olarak hizmet vermektedir. Kışın doğa yürüyüşü severler yürüyüş sonunda kaplıca keyfi yapmak ve kampta kalmak isterseniz tercih edebilirsiniz. Makul bir kamp ücreti ve yemek yemek için küçük bir büfe bulunmaktadır.

Misi Kamp Alanı: Bursa’nın en eski yerleşim alanı olan Misi Köyü sınırlarında yer alır. Doğanın içinde düzenlenmiş bir kamp alanıdır. Şehir merkezine 15 dk uzaklığı ile tercih edilebilecek yerler arasındadır. WC-duş, lavabolar. Sıcak ve soğuk su, mutfak, çamaşır makinesi, araç atık boşaltma ve kaset boşaltma üniteleri, her dört parsele 2 su musluğu ve elektrik panosu ve elektrik sayacı bulunmaktadır. Bisiklet, binek araç, karavan, dolmuş ulaşımı nasıl isterseniz tercih edebilirsiniz. Makul bir ücret karşılığında konforlu bir kamp isteyenler için seçilmiş güzel bir tercihtir.


BOLU ÇEVRESİ KAMP ALANLARI

Yedi Göller Milli Kampı Kamp Alanı: Yedigöller Milli Parkı her mevsim kamp yapmak isteyenleri cezbeden harika bir bölgedir. Ulaşımı yollar bozuk olduğu için sıkıntılı olsa da gittiğinizde iyi ki diyeceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Milli park sınırlarında 7 tane göl bulunmakta Deringöl, Büyükgöl, Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Seringöl ve Küçükgöl olarak adlandırılıyor.. Göllerin kenarında kamp yapabilirsiniz. Ama bazı zamanlarda milli park görevlileri sadece Derin göl kenarında kampa izin veriyor. Milli parka ait küçük bir büfe ve wc yer almakta. Ama sizin tedarikli gitmeniz öneriyoruz. Sonbaharda bölge çok güzel oluyor. Fakat hafta sonları çok kalabalık, bu nedenle sonbaharda hafta içi kamp yapmanızı öneriyoruz.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790659-1.

Şirinyazı Göleti-Mengen Kamp Alanı: Bolu’nun Mengen ilçesinin dağ köyü olan Bürnük Köyü sınırları içerisinde olan Şirinyazı Göleti çam ağaçlarının arasında görseli ile güzel bir gölettir. Son dönemlerde kamp severlerin tercih etmeye başladığı yerler arasındadır. Stabilize olan yol rahat bir ulaşıma sahip. Göletin girişinde Milli park görevlileri bulunmakta ve ücretli olarak giriş yapabiliyorsunuz. Gölet içinde otel,kamp ve piknik alanı mevcut. Kapı girişinden sağa doğru devan ederseniz kamp ve piknik alanına ulaşıyorsunuz. Her mevsim kamp yapabileceğiniz Şirinyazı göleti sevdiklerinizle sizi ağırlamak için beklemekte.

Sülüklü Göl Kamp Alanı: Kamp alanına olan ulaşımın son 9 km bozuk olduğu için yüksek araçla gitmenizi tavsiye ederiz.

Makul bir ücretle kamp alanını kullanabiliyorsunuz. Her mevsim kamp yapmaya uygunudur. Fakat kısın kar ile kaplı olduğundan 9 km kamp yükü ile yürümeniz gerekmekte. Doğanın içerisinde keyifle vakit geçirmek için çok güzel bir bölgedir. Yaz ayları kalabalık oluyor. Kışın şahane bir görseli var. Wc ve küçük bir büfe bulunmakta. Ama size tüm ihtiyaçlarınızı alarak gitmenizi tavsiye ederiz.

marmara-bolgesi-nin-en-guzel-kamp-alanlari-790660-1.

Çubuk Gölü Kamp Alanı: Tüm mevsimlerde tercih edilebilecek. Yel değirmenleri ile rüya gibi bir yer. Tesis yok. Ulaşımı asvalt yol olduğu için sorunsuzdur. Kıs aylarında kardan dolayı yollar kapalı olabiliyor. Yanınıza tüm ihtiyaçlarınızı alıp gitmenizde fayda var. Herhangi bir tesis bulunmamakta. Her mevsim ayrı bir güzelliği barından alan, fotoğraf ve kamp deneyimini birlikte yaşamak isteyenler için ideal kamp alanları arasında yer almaktadır.