Marmara Üniversitesi'ne ait Anadolu Hisarı kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenci toplulukları ve kulüpleri tarafından bugün için yapılan toplantı çağrısının ardından çok sayıda öğrenci kampüse alınmadı.

Marmara Üniversitesi, Anadolu Hisarı'na taşınmak istemeyen öğrencileri kapıda bıraktı

HABER MERKEZİ

Marmara Üniversitesi, ‘güvenlik açığı' oluşturabilecekleri gerekçesiyle Anadolu Hisarı kampüsüne öğrencilerin girişine izin vermedi.

Geçtiğimiz hafta, Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı kampüsünün Boğaziçi Üniversitesi'ne tahsis edilmesi üzerine öğrenci toplulukları ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Ardından, çeşitli öğrenci toplulukları ve kulüpleri tarafından 2 Mart Çarşamba günü için "Anadolu Hisarı Kimindir?" başlıklı bir toplantı çağrısı yapılmıştı.

Bugün saat 14.00'te Anadolu Hisarı kantininde yapılması planlanan toplantı için çok sayıda öğrenci kampüslerine girmek istedi. Ancak kampüsün girişine gelen Marmara Üniversitesi öğrencilerinin içeri girmeleri güvenlik görevlileri tarafından, yapacakları toplantının güvenlik açığı oluşturacağı söylenerek engellendi.

Sebep olarak, rektörlük kararıyla diğer kampüslerde okuyan Marmara Üniversitesi öğrencilerinin Anadolu Hisarı kampüsüne girişlerinin bugün için yasaklandığını öğrenen öğrenciler, kendi üniversitelerine giremedikleri için tepki gösterdiler.

Aynı zamanda olağandışı şekilde kampüse polis araçlarının girdiğini gören öğrenciler, güvenlik görevlileri ile verilen tartışma sonrasında üniversiteye giriş yapamayıp bu duruma alkışlarla tepki gösterdiler. Protestolarının ardından toplu şekilde kampüsten çıkan 40'ı aşkın öğrenci, toplantılarını kampüs dışında gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesinden 12 kulüp ve topluluğun katıldığı toplantıda öğrenciler Anadolu Hisarı kampüslerini bırakmayacaklarını, aksine üniversitelerinde yıllardır yapılmayan bahar şenliğini bu kampüste yapacaklarını belirttiler.