Eğitim gördükleri binanın iyileştirme çalışmaları tamamlandıktan sonra kendilerine verilmeyeceğini aktaran Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kampüslerinde kalmak istediklerini açıklayarak söz konusu karara tepki gösterdiler.

Marmara Üniversitesi GSF öğrencileri taşınma kararına tepkili: Kampüsümüzde kalmak istiyoruz

Dragos yerleşkesine taşınacağı açıklanan Marmara Üniversitesi Acıbadem Kampüsü’nün, alanda gerekli iyileştirilme yapıldıktan sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’ne değil Marmara Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na verileceği açıklandı. Söz konusu karara tepki gösteren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, kampüslerinde kalmak istediklerini bildirdiler.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan öğrenciler, okulun konumu gereği ihtiyaç duydukları tüm materyallere kolayca erişebildiklerini, ancak fakültenin taşınacağı alanın bu imkanların neredeyse sıfırlanmış olduğu bir alan olduğunu kaydettiler. Öğrenciler, “Bu ortamın bozulmasını kesinlikle kabul etmemekle birlikte bünyemizde bulunan İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinin de DragosYerleşkesi’nde bulunan Şehir Üniversitesi’nden kalan Mimarlık Fakültesi ile birleşmesini kabul etmiyoruz ve bu sözü almak istiyoruz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin birliğinin bozulmasını istemiyoruz” talebinde bulundular.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin konuya ilişkin açıklama ve talepleri şöyle:

“Kampüsümüzün onarılacağı ve tekrardan eğitim faaliyetinin başlayacağı iddiası karşısında kampüsümüzde kalmak istiyoruz çünkü;

►Biz okula girdiğimiz ilk günden beri kampüsümüze büyük bir aidiyet duygusuyla bağlanmış bir fakülteyiz. Gerek kampüs içerisindeki hayvanlarımızla gerek acıbadem halkıyla kurduğumuz bir ekosistem olduğuna inanıyoruz ve bu ekosistemin bozulmasını asla istemiyoruz.

►Okulumuz konumu gereği ihtiyacını duyduğumuz tüm materyallere kolayca (10-15 dakika içerisinde) ulaşabildiğimiz bir yerde iken bu imkanların neredeyse sıfırlanmış olduğu bir alana taşınmayı istemiyoruz.

►Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak, hepimiz ortak bir ilgiyi paylaşıyoruz ve biz aynı zamanda birbirimizden de öğrenen, yararlı yönde etkileşim içinde bulunan kolektif bir ekibiz. Bu ortamın bozulmasını kesinlikle kabul etmemekle birlikte bünyemizde bulunan İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinin de DragosYerleşkesi’nde bulunan Şehir Üniversitesi’nden kalan Mimarlık Fakültesi ile birleşmesini kabul etmiyoruz ve bu sözü almak istiyoruz. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin birliğinin bozulmasını istemiyoruz.

►Halihazırda olan atölye malzemelerimiz okulu kullandığımız zaman bile onarılmamışken -örneğin seramik fırını- bu malzemelerin hem tamir edilip hem de Dragos'a taşınmasının mümkün olacağını düşünmüyoruz.

►İstanbul'un somut bir gerçeği olan trafik sorunu zaten varken, bu sürenin bizler için artması hem okula ulaşmak adına hem de sanat faaliyetlerine uzaklığı sebebiyle kabul edilemez.

►Halihazırda yeni eve yerleşmiş ya da hayatını bir süredir bu yerellikte kurmuş arkadaşlarımızın bu ani kararla Kartal’a taşınma durumunda maddi ve manevi zorluk çekeceğini düşünüyoruz.

►Birçok giderimizi karşılamak, okuyabilmek, tecrübe kazanabilmek gibi sebeplerle, okurken eş zamanlı çalışmak mecburiyetinde kalanlarımızın çalıştığı yerler göz önünde bulundurulduğunda bu taşınma onlar için eğitim hakkının tamamının ya da bir kısmının ortadan kalkması anlamını taşıyabilir.

►Verilen önceki sözlerden de tecrübe ettiğimiz gibi ‘‘Bir daha taşınmayacaksınız.’’ sözleri, ‘‘Külliye’’ planları ortada dolaşırken inandırıcılığı oldukça zayıf sözlerdir.

►Kampüsümüzde bulunan hayvanlarımız (köpeklerimiz, ördeklerimiz, tavuklarımız, kedilerimiz, horozlarımız) Güzel Sanatlar Fakültesinin bir parçasıdır ve biz öğrenciler olarak onlardan ayrılmak istemiyoruz.

TALEPLER

►Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu yapının onarılmasını, tespit edilen hasarların iyileştirilmesi ile beraber yenilenmiş binamızda eğitim almaya devam etmek istiyoruz.

►Her bölümün belirlediği eksikliklerinin giderilmesini talep ediyoruz.

►Öğrencilere esnek çalışma saati imkanlarının sunulmasını talep ediyoruz. Bizler çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bu nedenle su kesintisi, elektrik faturası veya ısıtma problemlerinin çözülmesini ve bunların Türkiye’nin yetişen sanatçılarının önüne çıkmasını istemiyoruz.

►DragosYerleşkesi’ne mevcut yapımızda bulunan hasarların iyileştirilmesi nedeniyle ‘’geçici’’ olarak taşınma söz konusu olacak ise konumun uzaklığından dolayı belirli noktalardan ring otobüsler talep ediyoruz.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri olarak hepimiz bir bütünüz.”