Üsküdar Marmaray İstasyonu'nda 'acil durum' anonsu yapılarak yolcular boşaltıldı. Yapılan anonslarda "Acil bir durum sebebiyle tüm yolcuların peronları derhal terk etmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. Tren seferleri de durduruldu. Konuya ilişkin Marmaray'dan yapılan açıklamada, bir yolcunun amacı dışında yangın butonuna basması sonucu yangın alarmının devreye girdiği ve otomatik istasyon boşaltma anonsu yapıldığı kaydedildi.

Marmaray'da 'acil durum' anonsu: Sefer durduruldu, yolcular tahliye edildi
Fotoğraf: AA

Üsküdar Marmaray durağında, bir yolcunun yangın butonuna basması sonucu yangın alarmı devreye girdi, otomatik istasyon boşaltma anonsu yapıldı.

"Acil bir durum sebebiyle tüm yolcuların peronları derhal terk etmeleri gerekmektedir" şeklinde anonsların yapıldığı isyasyonda, yolcular peronlardan dışarı çıktı. Peronda bulunan yolcular ise trene alınmayarak peronlardan dışarıya yönlendirildi.

Konuya ilişkin Marmaray'dan yapılan açıklamada, "Marmaray Üsküdar istasyonunda bir yolcunun amacı dışında yangın butonuna basması sonucu yangın alarmı devreye girmiş, otomatik istasyon boşaltma anonsu yapılmıştır. Asılsız alarm kısa sürede iptal edilmiştir. Trenlerimizde aksama olmadan seferlerimiz devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.