Marmaris Belediyesi’nin kendi tarlasında elde ettiği yer fıstıkları çiftçilere tohumluk olarak dağıtıldı.

Marmaris Belediyesi, çiftçilere tohum dağıttı: Ata toprakları satılmasın

BirGün EGE

Marmaris Belediyesi geçtiğimiz yıl Turgut’ta kendi tarlasında yetiştirdiği yer fıstıklarını tohumluk olarak çiftçilere dağıttı. Ayrıca tarlaya tekrar fıstık ekildi. Tarlada düzenlenen dağıtım töreninde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay çiftçilerle bir araya geldi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Marmaris Tarım Kooperatifi işbirliğiyle gerçekleştirilen törende Turgut, Çamlı, Çetibeli, Orhaniye'den gelen kooperatif üyesi çiftçilere bu yıl ekmeleri ve hasat zamanı geri vermeleri şartıyla için tohum dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl hasat zamanı çiftçiler tarım yapabilsin diye tohum dağıtma sözü verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Amacımız tarımı teşvik etmek. Topraklarımızı satmayıp üretim yapacağız ki ata topraklarımız boş kalmasın, değersiz olmasın” diye konuştu.

'TARIMDA HACMİ BÜYÜTECEĞİZ'

Turizm kenti olarak bilinen Marmaris'i son aylarda tarım alanında da iyi yerlere geldiğini söyleyen Oktay, “Bunda çiftçilerimiz emeği, onların tarıma sahip çıkması, tekrardan üretim yapmasının katkısı çok büyük. Artık turizm ve tarım kenti Marmaris'e doğru dönüşüyoruz. Çok lezzetli ürünlerimiz var. Bunları çoğaltacağız, hacmimizi büyüteceğiz. Kalkıp da ata toprağını satıp günü kurtarmak yerine sürekli üreterek geleceğimizi kazanacağız” dedi.