Marmaris olarak pandemi sürecini başarılı bir şekilde geçirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu sürecin en zor kısmını elbirliği ile atlattık. Şimdi sıra bunu korumakta” dedi

Marmaris'te başarılı bir süreç geçirildi şimdi bunu koruma zamanı!

Koronavirüs salgınını önlemek için hastalığın Türkiye’de görüldüğü ilk andan itibaren ciddi bir mücadele verilen Marmaris’te bu önlemler işe yaradı. Vaka sayısının çok az olduğu ilçede hem yerel yönetimlerin hem de vatandaşların duyarlılığı hastalığın yayılmasını engelledi.

Normalleşme sürecinin başladığı ilçenin Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “İlk andan itibaren hem diğer kurumlar hem de belediye olarak teyakkuzdaydık. Temizlikten zabıtaya, fen işlerinden sosyal yardım ekibine kadar tüm personelimiz olağanüstü bir çalışma temposu sergiledi. En zoru başardık, hastalığı ilçemizde yayılmasını engelledik. Şimdi sıra bunu korumakta” diye konuştu.

Bundan sonraki sürece dair açıklamalarda bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Seyahat kısıtlamasının kaldırılmasıyla ilçemize misafirlerimiz gelmeye başladı. Sürecin başından beri titizlikle çalışıyoruz. Eğitimler verildi, denetimler devam ediyor. Açıklanan genelgeler doğrultusunda tüm hazırlıklar tamam. Burada bizi endişelendiren tek unsur virüsün tekrardan yayılıp yayılmayacağı. İlçemizdeki hastane kapasiteleri belli. 95 bin nüfusa göre ayarlı. Oysa yaz aylarında nüfusumuz 400 bini buluyor. Bu noktada ilçemize gelecek misafirlerimizin de çok dikkatli olması gerekiyor. Kendi yaşadıkları yerlerde edindikleri maske kullanımı, hijyen kuralları gibi alışkanlıkları ‘yazlık yerdeyim nasıl olsa’ diye düşünüp bırakmasınlar. Lütfen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uysunlar; maske takmayı asla ihmal etmesinler. Bu hem Marmaris’in hem de ülkemizin sağlığı için çok önemli” açıklamasını yaptı.