Muğla Marmaris’teki bir halk plajına, insanların bulunduğu sırada helikopter indirildi. Etrafta bulunanların kaydettiği görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Helikopterin sahibi olduğu iddia edilen şirket açıklama yaparak, helikopterin geçen yıl bir enerji firmasına satıldığını ifade etti.

Marmaris’te halk plajına helikopter indirildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Kumlubük koyuna, insanların bulunduğu sırada bir helikopter indi. Olay anına ilişkin görüntüler, etrafta bulunan yurttaşlar tarafından kaydedilip sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medya kullanıcıları, halikopterin acil bir durum olmaksızın halk plajına inerek insanların hayatı açısından tehlike yaratmasına tepki gösterdi.

Görüntüler, İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Kıdık da tarafından paylaşıldı.

Kıdık, paylaşımında, “Bu helikopter Bereket Enerji’ye ait. Maris Otel’e yemek için müşteri getirmiş. 1. Acil durum olmadığı sürece plaja helikopter indirilmesi yasak. 2. Otellerin helikopter pisti olmalı” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Altaylı da konu hakkında paylaşımda bulunarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne "Bu olacak iş mi?" diye sordu.

“2020’DE BİR ENERJİ FİRMASINA SATILDI”

Helikopterin içinde, AKP döneminde zenginleşen ve Ege’de birçok ilde elektrik dağıtım ihalelerini alan Aydem ve Bereket Enerji’nin sahibi olan Ceyhan Saldanlı’nın bulunduğu iddia edildi.

Aydem Enerji ise sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayarak, iddiaları reddetti. Şirket, helikopterin Ocak 2020’de satıldığını kaydetti. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada yer alan ve bir sahile iniş yaptığı görülen helikopter ile ilgili olarak, sorumluluğumuz gereği açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Görüntülerdeki helikopter, şirketimiz tarafından Ocak 2020'de teknoloji alanında faaliyet gösteren bir firmaya satılmıştır. Söz konusu görüntüler ile Aydem Enerji'nin, holdinge bağlı şirketlerinin ve\veya herhangi bir yöneticimizin kesinlikle ilgisi bulunmamaktadır.”