Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisi ile bir anda büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Öte yandan yangın söndürme çalışmalarına destek için giden Rusya'ya ait yangın söndürme helikopteri Denizli'nin Çardak ilçesinde yakınlarında düştü, 2 kişi hayatını kaybetti. Yangına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ise 1 kişi gözaltına alındı. Marmaris Kent Konseyi Aksaz Lojmanları'nın tahliye edildiğini bildirdi.

Marmaris'te orman yangını: Destek için giden yangın söndürme helikopteri Denizli'de düştü!
Fotoğraf: AA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahale sürüyor.

Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

MÜDAHALEYE GİDEN YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Yangın söndürme çalışmalarına destek için giden Rusya'ya ait yangın söndürme helikopteri Denizli'nin Çardak ilçesinde yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

marmaris-te-orman-yangini-destek-icin-giden-yangin-sondurme-helikopteri-denizli-de-dustu-1066309-1.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Kazaya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplam 7 mürettebatı bulunan helikopterin uğradığı kaza kırımda 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı" denildi.

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor.Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor.

Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığına ulaşmaması için de tedbir alındı. Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.

Polisin toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler de helikopterlerin su aldığı alanda bekleyen deniz unsurlarını uzaklaştırdı.

marmaris-te-orman-yangini-havadan-ve-karadan-mudahale-ediliyor-1066299-1.

Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan yurttaşların da geldiği görüldü.

YANGININ ÇIKIŞI İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI: 1 GÖZALTI

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Yalancıboğaz Adaağzı mevkisindeki orman yangınına, bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki M.Y'nin arı kovanları önündeki közün sebep olduğu aktarıldı.

Açıklamada, ormana bitişik arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında ateş közlerinin olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği kaydedildi. Kovanların kendisine ait olduğunu kabul eden M.Y'nin ifadesinde ise arı kovanlarına 10 metre mesafede başlayan yangının rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, ateşi kendisinin yakmadığını beyan ettiği belirtildi.

Soruşturmanın çok yönlü yürütüldüğü, M.Y'nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.

MARMARİS KENT KONSEYİ: TAHLİYE BAŞLADI

Marmaris Kent Konseyi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda yangın sebebiyle Aksaz Lojmanları'nın tahliye edildiği bildirildi.

Paylaşımda "Marmaris yangınından maalesef haberler kötü. Aksaz lojmanları tahliye edilmeye başlandı. Lojmanda yaşayanlar servislerle tahiliye ediliyor" denildi.

AA