Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangını ile ilgili olarak gözaltına alınan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 85 yaşındaki şüpheliye ev hapsi verilerek adli kontrol şartı getirildi.

Marmaris'teki orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliye ev hapsi verildi

Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangını ile ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yürütülen çalışmalar neticesinde yangının ilk başlama noktası tespit edilerek, bölgede arıcılık ile uğraştığı belirlenen M.Y. (85) jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.Y. adliyeye sevk edilirken, ellerinin iddiaya göre yangında zarar gördüğü için sarılı olduğu görüldü.

Sevk edildiği adliyede hakim karşısına çıkartılan M.Y.'ye ev hapsi verilerek adli kontrol şartı getirildi. Adliyeden çıkartılan M.Y. yakınları tarafından ev hapsini geçireceği evine götürüldü.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesine yönelik yürütülen çalışmada, bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri M.Y'ye ait olduğu tespit edilen arı kovanlarının önünde köz olduğunu belirlenmişti.

Bunun üzerine ormana bitişik alandaki bir kısmı da yangından etkilenen arı kovanlarının sahibi gözaltına alınmıştı.

Marmaris'te dün öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş alanda etkili olan orman yangını sabah saatlerinde tekrar başlayan havadan müdahale ile kontrol altına alınmıştı.

(AA-İHA)